Festival Zlatá Praha se blíží

Festival Zlatá Praha se blíží

Festival Zlatá Praha se blíží

Již 51. ročník mezinárodního festivalu tanečních a hudebních filmů Zlatá Praha, který je tradičně spjat s Českou televizí, začíná v neděli 5. října. Do středy 8. října diváky čekají jako obvykle projekce nových dokumentů a filmů stejně jako videotéka. Festival ale proběhne v méně obvyklém prostoru, a sice v Divadle Archa.
V neděli se uskuteční například veřejné projekce dokumentů za účasti samotných protagonistů a tvůrců, k nimž patří osobnosti jako Libor Pešek, Vlastimil Harapes, Elia Cmíral či Tony Palmer a Reiner Moritz. Mezi pondělními tipy láká ČT na promítání Labutího jezera, ve kterém se tančí mezi pěti tisíci litry vody a s tisícovkou gumových kachniček (promítání ve velkém sále Divadla Archa).
Ve světové premiéře si mohou návštěvníci ve videotéce přehrát záznam představení Les Ballets Bubeníček, ale jinak je čeká ještě dalších 80 snímků. Je tedy po všechny čtyři dny z čeho vybírat.
Ve středu večer se na ČT art bude vysílat přenos ze slavnostního zakončení festivalu. Kromě předání cen, neboť festival je soutěžní, čeká diváky přehlídka současné české taneční scény. Interpreti budou z odlišných prostředí, tradičních i nezávislých. Na programu budou choreografie Petra Zusky i Ivany Hannichové, Pražského komorního baletu i souboru 420PEOPLE a mnoha dalších. Na ČT art bude uveden také vítězný snímek celého ročníku.
Pro přehledný program navštivte festivalový web. Nejnovější novinky a fotografie najdete také na Facebooku.

Témata článku

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: