Jihočeské divadlo zve na Popelku a hostování brněnského baletu

Dům kultury Metropol uvede v sobotu 4. března 2023 první premiéru druhé poloviny sezóny – a to balet Popelka na hudbu Sergeje Prokofjeva. 7. března přiveze brněnské Národní divadlo do Českých Budějovic Radio and Juliet, nominované na Cenu Divadelních novin.

Balet Popelka. Foto Serghei Gherciu.

Balet Popelka. Foto Serghei Gherciu.

Popelka patří mezi nejslavnější a nejhranější baletní tituly. Pro soubor baletu Jihočeského divadla vytvořil choreografii a režii Petr Zuska, který k jejímu nastudování uvedl: „Doufám, že se velkým i malým divákům otiskne do duše obraz, na který se ve vzpomínkách ještě rádi podívají.“ Balet doprovodí orchestr opery Jihočeského divadla v hudebním nastudování a pod dirigentským vedením šéfdirigenta Davida Švece. Popelčin příběh budou návštěvníci divadla moci poprvé zhlédnout v sobotu 4. února.

Soubor baletu Národního divadla v Brně přijede 7. března do Českých Budějovic s inscenací Radio and Juliet. Choreograf Edward Clug namíchal scénický koktejl ze zdánlivě nesourodých ingrediencí – Shakespeare, hudba rockové kapely Radiohead a současný balet. Inscenaci divadelní kritici nominovali na Cenu Divadelních novin a oceňuje ji nejen mladá generace diváků.

Zdroj: Jihočeské divadlo

Témata článku

Edward ClugPetr ZuskaPopelkaRadio and Juliet

Balet Jihočeského divadlaBalet Národního divadla Brno

DK Metropol

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: