Jiří a Otto Bubeničkovi na zámku ve Velkých Losinách

Červencové vystoupení slavných tanečníků a jejich hostů se blíží: Jiří a Otto Bubeníčkovi se svými hosty vystoupí v komponovaném programu BUBENÍČEK BALLET WORLD ANEB BUBENÍČKŮ BALETNÍ SVĚT 16. července na zámku ve Velkých Losinách. Předprodej vstupenek v síti Ticketportal již začal. Vidět slavná dvojčata spolu na jevišti je pro českého diváka řídký zážitek. Jiří je v současnosti prvním sólistou baletního souboru Dresden Semperoper Ballett a Otto stále prvním sólistou souboru Hamburg Ballett. Na svých domovských scénách vystupují ve velkých rolích známých baletních titulů, ale jsou také zváni na scény světových divadel, kde vystupují v dílech choreografů jako např. W. Forsytha, J. Kyliána, G. Balanchina, D. Dawsona a dalších.
Kromě tanečního umění jsou oba bratři obdaření i dalším uměleckým tvůrčím nadáním. Jiří je již nyní velmi úspěšným autorem mnoha choreografií a Otto se navíc věnuje komponování hudby k baletům, navrhování kostýmů a scénografii. I diváci ve Velkých Losinách se budou moci přesvědčit o jejich dalším uměleckém nadání. Bratři zde představí premiéru svého díla The Picture of Dorian Gray. I  v dalších částech  baletního večera, Le Souffle de l ´Espritt a Toccatai, zhlédnou diváci nejen taneční umění obou bratří, ale také jejich vlastní choreografii, scénu, hudbu či kostýmy.
V takovémto programu měli zatím diváci možnost vidět slavná dvojčata v letech 2000 a 2009  v Národním divadle v Praze v programech nazývaných Bubeníček and Friends. Pro Národní památkový ústav, územní odborné pracoviště v Olomouci – pořadatele vystoupení, je velkou poctou, že tito umělci přijali pozvání vystupovat v Olomouckém kraji na památkovém objektu, který je také svým způsobem výjimečný jednak svojí skvostnou renesanční architekturou, ale také temnou minulostí spojenou v 17. století s čarodějnickými procesy. Představení 16.7.2011 se uskuteční ve 21.00 hod.
Další informace najdete na www.zamek-losiny.cz

Témata článku

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: