Jozef Fruček a Linda Kapetanea připravují s DOT504 nový projekt

Jozef Fruček a Linda Kapetanea připravují s DOT504 nový projekt

Jozef Fruček a Linda Kapetanea připravují s DOT504 nový projekt

Umělecká ředitelka souboru DOT504 Lenka Ottová opět přizvala ke spolupráci Jozefa Fručka a Lindu Kapetaneu, tvořící pod hlavičkou RootLessRoot Company (SK/GR). Premiéra nového projektu DOT504 You Are Not the One, Who Shall Live Long se uskuteční 23. listopadu 2016 na Jatkách78 a představí se v něm tanečníci Nathan Jardin (BE), Hyaejin Lee (KR), Pavel Mašek (CZ), Knut Vikstrøm Precht (SE). „I v novém projektu je výjimečná koncentrace mezinárodních tanečníků. Pro tento projekt si Jozef a Linda vybrali tři osobité mužské interprety a jednu ženu,“ prozrazuje umělecká ředitelka souboru.

DOT504 navazuje spoluprací s Jozefem Fručkem a Lindou Kapetaneou na předchozí inscenace Collective Loss of Memory (2015), 100 Wounded Tears (2009) a Holdin´ Fast (2008), které získaly např. cenu Taneční inscenace roku 2015, Cenu diváka 2015 České Taneční Platformy a cenu The Herald Angels Award na Fringe Festivalu v Edinburgu 2009. „Dá se říct, že Jozef s Lindou během tvorby předchozích tří inscenací vtiskli souboru DOT504 jeho nezaměnitelnou tvář,“ říká Lenka Ottová.
„Choreografický tandem se ve svých dílech opakovaně vrací k archetypálním tématům. K těm nejčastěji ztvárňovaným patří zejména podoby a podobenství zla a dobra. Organické zapojení původní hudby a světelného designu pak tyto vyostřené obrazy podtrhuje a přidává jim na působivosti. Díky dlouholetému angažmá obou tvůrců u předního vlámského choreografa Wima Vandekeybuse a jeho souboru Ultima Vez, jsou jejich choreografie stavěny dynamickým tempem a oplývají nebývale vysokými fyzickými výkony interpretů,“ uzavírá Ottová.

Zdroj: DOT504

Témata článku

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: