Krvavá svatba nabídne spojení flamenka, živé hudby a činohry

Krvavá svatba (Jana Drdácká a Eduard Zubák).

Krvavá svatba (Jana Drdácká a Eduard Zubák).

Život a dílo španělského básníka a dramatika Federica Garcíi Lorcy ovlivnilo herečku Danielu Zálešákovou a tanečníka Eduarda Zubáka natolik, že se rozhodli založit skupinu Tierra Lo-r-ca. Tým, který v současné chvíli tvoří 8 herců, 6 tanečníků a 3 muzikanti, jako první společně dílo zinscenoval Lorcovu Krvavou svatbu. Druhá premiéra proběhne v úterý 21. května 2019 v Divadle PONEC.

Představení vzniklo z vize propojit činoherně ztvárněný Lorcův poetický text s flamenkovým uměním zahrnujícím tanec, hudbu a zpěv, s cílem nechat je ve společném rytmu vyprávět odlišnou formou stejný příběh. Choreografie je dílem Jany Drdácké a Eduarda Zubáka.

Divadelně-taneční skupina Tierra Lo-r-ca vznikla z nápadu spojit výsostně dramatickou taneční a hudební formu flamenka s klasickou činohrou, s cílem nechat je ve společném rytmu vyprávět odlišnou formou stejný příběh. Cílem tvůrců je ukázat, jakým přínosem může být vzájemná spolupráce herců s tanečníky. Herci pro tanečníky, jakožto nositelé příběhu. Tanečníci zas hercům pomáhají s hloubkou emocí a prožitku. „Vše je podpořené hudbou se zpěvem a výrazným světelným designem, dohromady tak vzniká silná vzájemná energie, která tepe a pálí jako jižní slunce a umožní divákovi ne se jen dívat, ale být tímto proudem stržen,“ uzavírají tvůrci.

Zdroj: 2media.cz

Témata článku

Krvavá svatba

Tierra Lo-r-ca

Divadlo Ponec

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: