Laterna magika pokřtí novou fotografickou publikaci Martina Becka

Laterna magika pokřtí novou fotografickou publikaci Martina Becka

Laterna magika pokřtí novou fotografickou publikaci Martina Becka

Na přelomu října a listopadu vyšla nová fotografická publikace Martina Becka věnovaná Laterně magice. Cyklus portrétů umělců v rolích z repertoáru Laterny vznikal dva roky. Jde o další dárek, který si Laterna magika nadělila ke svým letošním 60. narozeninám.

Umělecká publikace přibližuje svět současných inscenací Laterny magiky a jejich představitelů, herců i tanečníků, hledáčkem fotoaparátu. Martin Beck se nejprve seznámil s Malým princem, pak nahlédl do duše hrdinů Podivuhodných cest Julese Verna. Jeho objektivem ožil příběh fotografa Eadwearda Muybridge, který vypráví inscenace Human Locomotion, Cocktail 012 – The Best of zas dovolil zachytit tanečníky v pohybu. Cyklus fotografií uzavírá Kouzelný cirkus, ikonická inscenace spojující generace, kdy spolu bok po boku stanuli představitelé titulních rolí, které dělí desítky let: první obsazení zachycené na filmovém plátně v roce 1977 a umělci, kteří v inscenaci tančí dnes.
Slavnostní křest se uskuteční 13. listopadu 2018 po představení Laterny magiky Human Locomotion, kmotrem nové knihy bude známý herec Marek Daniel, který v inscenaci účinkuje v hlavní roli fotografa Muybridge. Novinku si budou moci diváci po představení zakoupit i nechat podepsat od fotografa a umělců.

Zdroj: Laterna magika

Témata článku

Martin Beck

Laterna magika

Nová scéna ND

MultižánrovéTanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: