Laurent Hilaire jmenován novým uměleckým šéfem baletu v Mnichově

Francouzský tanečník a bývalý umělecký šéf moskevského baletního souboru Divadla Stanislavského a Němiroviče-Dančenka Laurent Hilaire nastoupí jako ředitel Bayerisches Staatsballett.

Laurent Hilaire. Zdroj Wikimedia Commons.

Laurent Hilaire. Zdroj Wikimedia Commons.

Před několika týdny vydal mnichovský Bayerisches Staatsballett prohlášení o odstoupení uměleckého šéfa Igora Zelenského (informovali jsme zde). Ten se k tomuto kroku odhodlal kvůli osobním rodinným důvodům, ačkoli se okamžitě vyrojily spekulace týkající se propojení Zelenského s Putinovým režimem v Rusku.

Na uvolněný post nastoupí Laurent Hilaire, jak informoval ve večerních hodinách 4. května francouzský list Le Figaro. Hilaire působil na obdobném místě v Divadle Stanislavského a Němiroviče-Dančenka, odkud odešel záhy po začátku války na Ukrajině (více zde).

„Vybíral jsem z více nabídek na obdobné pozice, nakonec jsem se ale rozhodl pro Mnichov díky vynikající pověsti a potenciálu souboru. Oceňuji rovněž touhu ředitele Serge Dorny, který chce jít vpřed a dává baletnímu tělesu potřebné impulzy,“ okomentoval svou novou profesní příležitost Hilaire.

Následující sezona souboru se bude ještě odvíjet podle dřívějších plánů nastavených Zelenským, poté bude mít Hilaire jako nový šéf možnost představit vlastní koncepci a směr.

Zdroj: lefigaro.fr

Témata článku

Igor ZelenskijLaurent HilaireNěmeckoZahraničí

Bayerisches Staatsballett

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: