Livestream z The Australian ballet přinese dílo Kunstkamer

Soubor The Australian Ballet si na 10. června 2022 připravil živý přenos inscenace Kunstkamer, v němž se na jevišti představí mimo jiné i umělecký ředitel a bývalá hvězda ABT a Velkého divadla v Moskvě David Hallberg.

Kunstkamer (The Australian Ballet). Foto Daniel Boud.

Kunstkamer (The Australian Ballet). Foto Daniel Boud.

Dílo Kunskamer (v překladu Umělecký kabinet) vzniklo v roce 2019 k oslavě 60 let souboru NDT a jako choreografové se pod něj podepsala čtveřice tvůrců, jež s nizozemským tělesem spojila svou kariéru - Sol Léon, Paul Lightfoot, Crystal Pite a Marco Goecke.

The Australian Ballet je prvním zahraničním souborem, který získal možnost dílo doprovázené hudbou L. van Beethovena, J. Joplina, A. Pärta, J. Talbota, O. Arnaldse a dalších uvést.

„Dílo Kunstkamer jsem vybral kvůli jeho rozmanitosti, ve které se budou moci tanečníci mého souboru předvést. Ukáže divákům, co vše je v tanci ještě možné skrze tu nejsoučasnější a nejpodmanivější formu vyjádření a já jsem nadšený, že budeme moci tento nový styl předvést našim divákům v divadle i po celém světě,“ uvedl umělecký šéf souboru David Hallberg, který se postaví na jeviště vedle svých tanečníků.

Kunstkamer je inspirován čtyřsvazkovou publikací Kabinet přírodních kuriozit nizozemského lékaře a zoologa Alberta Seby z roku 1734. Výsledkem je dvouaktový balet složený z mnoha důmyslně, poeticky i s humorem propletených částí pro 80 interpretů.

Přenos bude možné sledovat od pátku 10. června od 11.15 hodin dopoledne, online zůstane stream dostupný po dalších 48 hodin. Své vstupenky můžete pořídit zde: https://australianballet.com.au/the-ballets/live-on-ballet-tv

 

Zdroj: australianballet.com

Témata článku

Crystal PiteDavid HallbergKunskamerMarco GoeckeonlinePaul LightfootSol LéonZahraničí

The Australian Ballet

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: