Loučení skupiny NANOHACH

Loučení skupiny NANOHACH

Loučení skupiny NANOHACH

V prosinci a lednu proběhnou poslední akce souboru NANOHACH (2004-2016), který po dvanácti letech končí svou uměleckou činnost. V sobotu 10. prosince 2016 se uskuteční vernisáž výstavy NANOHACH NA ZDI. Dne 14. ledna 2017 půjde o poslední představení skupiny, obě akce se konají ve Studiu ALTA.

Soubor NANOHACH se kromě jiného loučí také kolektivní výstavou grafiky Jany Baladové, Olgy Benešové, Pavla Pastera Strnada a Bohumila Vašáka. „S radostí představujeme čtyři mladé umělce, grafické designéry. V průběhu dvanácti let byli autory veškerých grafických zpracování, návrhů vystavených vizuálů k zejména celovečerním představením a ostatních, nejen tištěných materiálů, včetně typografie písma. Umění grafického designu a umělecká fotografie byly od počátku NANOHACH neodmyslitelně spjaty se vznikem všech představení a různých ostatních aktivit. Pro soubor byly vždy stejně důležité jako např. světelný, zvukový či kostýmní design, původní hudba nebo scénografie. Kolekce zahrnuje také propagační vizuály pro dvě souborové výročí (NANOHACH 5 let NAPLNO, DEKÁDA NANOHACH) a v poslední fázi existence skupiny i dvě přehlídky české tvorby (NANOHACH ČESKY). Tato kolektivní výstava je poděkováním a vzdáním holdu invenci a tvořivosti všech čtyřech autorů, ale po poslední souborové premiéře (Den a Noc a Noc a Den) je také dalším krokem loučení s NANOHACH,“ dodávají členové skupiny NANOHACH.
Autoři výchozích fotografií jsou Tomina, Dragan Dragin, Tilo Stengel, Vojtěch Brtnický, Lukáš Houdek, Marek Novotný, Aneta Šebelková, Jan Komárek, Linda Průšová, Vlado Hřebeňák a Petr Jiras.

Zdroj: NANOHACH

Témata článku

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: