Mezinárodní den tance 2023 proběhne na Střeleckém ostrově

Mezinárodní den tance, který se koná tradičně 29. dubna, se letos opět odehraje na Střeleckém ostrově. Vstup na akci je pro všechny zdarma –⁠ program od společnosti Art 4 People nabídne taneční vystoupení, workshopy různých žánrů (jazz, swing, společenské tance, bachatu, salsu aj.), tančírny, společný baletní trénink, přehlídku tanečních konzervatoří, gala profesionálních tanečních souborů a samozřejmě také taneční flashmob, který si společně zatančí také návštěvníci. Choreografii flashmobu letos vytvořila tanečnice a choreografka Sabina Daniela Bažantová na hudbu od kapely Funky Monx, která během oslav zahraje naživo. Natáčení propagačního spotu se tento rok zúčastnilo přibližně 40 tanečníků.

Zdroj: divadlo.cz

Zdroj: divadlo.cz

„Oslava Mezinárodního dne tance pod taktovkou Art 4 People je již tradicí a jsme rádi, že se akce každým rokem účastní stále více tanečních subjektů, partnerů i diváků. Loni se do programu zapojilo 43 tanečních subjektů s více než 300 účastníky z 20 zemí celého světa (kromě Evropy např. i z USA, Jižní Korey, Japonska, Nigérie) a akci navštívilo přes 6 000 lidí a na dálku se navíc s vlastním programem oslav či do flashmobu a propagace projektu zapojilo zhruba 900 účastníků z 30 různých subjektů z celé republiky. Věříme, že i letos bude účast vysoká – do tanečního flashmobu, který každoročně oznamuje přibližující se termín oslav tance a zároveň usiluje o zapojení co nejširší veřejnosti do programu, se může zapojit úplně kdokoliv,“ uvedl Martin Kolda, ředitel Art 4 People.

Letošní choreografii vytvořila tanečnice a choreografka Sabina Daniela Bažantová na píseň „It´s Got a Power“ od kapely Funky Monx – na vzniku videoklipu, který nabádá diváky k zapojení se do flashmobu, se podílelo asi 40 tanečníků. Fanoušci oslav tance se mohou choreografii naučit podle instruktážního videa ZDE už teď a přijít si ji se všemi účinkujícími zatančit 29. dubna na Střelecký ostrov, kde jim k tomu kapela Funky Monx zahraje naživo.

Účast na Mezinárodním dni tance 2023 přislíbila většina každoročních partnerů akce, mezi nimi např. baletní soubor Národního divadla v Praze, Jihočeské divadlo, Divadlo F. X. Šaldy Liberec, Divadlo J.K. Tyla, Pražská taneční konzervatoř, Konzervatoř hl. m. Prahy, Bohemia balet, Taneční centrum Praha a další. V programu vedle gala profesionálních tanečních souborů nejen výše uvedených tanečních subjektů nebude chybět ani trénink u baletní tyče pod vedením jejich uměleckých vedoucích a baletních mistrů. Po slavnostním zakončení programu bude následovat afterparty a tančírny.

Letošní novinkou oslav jsou dvě gala představení profesionálních tanečních souborů a tanečních konzervatoří, které se uskuteční v neděli 30. dubna 2023 na Nové scéně Národního divadla v Praze od 13 a 20 hodin. Více informací o představeních a rezervaci vstupenek naleznete na webových stránkách Národního divadla.

Zdroj: Adéla Konvalinová, divadlo.cz

Témata článku

Art 4 People

Střelecký ostrov

Praha

Tanec

Mezinárodní den tance

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: