Mezinárodní online konference Theatre Audiences: The Crucial ASSET se uskuteční již příští týden

Mezinárodní online konference proběhne ve dnech 26. a 27. května 2021. Součástí programu budou dvě odpoledne interaktivního programu, prezentací a diskuzí zaměřených na evropské divadelní publikum. Konferenci pořádá společně s partnery z pěti evropských zemí katedra produkce DAMU v rámci projektu ASSET (Audience Segmentation System in European Theatres).

Mezinárodní online konference Theatre Audiences: The Crucial ASSET se uskuteční již příští týden

Mezinárodní online konference Theatre Audiences: The Crucial ASSET se uskuteční již příští týden

Konference představí výsledky dvouletého výzkumu publika, který probíhal v divadlech v Praze, Záhřebu, Vídni, Sofii a Helsinkách. Experti z Velké Británie a jejich evropští partneři přiblíží metodologii segmentace divadelního publika a data o publiku v pěti evropských metropolích. Výsledné modely segmentace návštěvníků divadel se pokusí zodpovědět otázky, zda evropské publikum tvoří homogenní celek a jaká jsou specifika jednotlivých zemí. Následovat bude mezinárodní panelová diskuse zástupců veřejné správy a kulturních expertů na téma dostupnosti dat na lokální i mezinárodní úrovni a efektivnosti jejich využívání v kulturní politice a plánování.

Druhý den nabídne interaktivní program – workshop segmentace pod vedením britské The Audience Agency a diskuzi o Evropské noci divadel coby projektu s mezinárodním přesahem, jehož hlavní náplní je rozvoj publika. Připraven je také off program s představeními a ukázkami z divadel, ve kterých výzkum probíhal. Za Českou republiku to bylo Národní divadlo, Švandovo divadlo, Studio Dva a Jatka78. Celá akce proběhne v angličtině s tlumočením vybraných částí do češtiny pro registrované účastníky.

Program prvního dne bude vysílán živě na platformě YouTube a přístupný bez nutnosti registrace. Bezplatná registrace ale účastníkům umožní přístup do události na platformě Zoom, kde bude program tlumočen do češtiny, možnost zúčastnit se druhého, pracovního dne konference, přístup k video-obsahu poskytnutého divadly, která jsou součástí projektu ASSET a možnost zúčastnit se ASSET Watch Party.

Na červen je pak v Nakladatelství AMU plánováno vydání knihy Audience at Centerstage, která shrne průběh projektu ASSET a jeho nejdůležitější výsledky. Dostupná bude i v elektronické formě a registrovaní účastníci ji obdrží mailem.

ASSET (Audience Segmentation System in European Theatres) je projekt podpořený z programu Kreativní Evropa. Jeho cílem je posílit kapacity pro výzkum a rozvoj publika v oblasti scénických umění. Hlavním organizátorem je katedra produkce DAMU, projektovými partnery jsou The Audience Agency (Velká Británie), Institut umění – Divadelní ústav (ČR), Narodno sveušiliště Dubrava (Chorvatsko), IG Kultur Österreich (Rakousko), Arts Project Foundation (Bulharsko) a Metropolia University (Finsko). Vedle partnerů projektu se do výzkumu publika a implementace jeho výsledků při prohlubování vztahu s publikem, marketingových aktivitách a tvorbě uměleckého programu zapojilo nejen 20 evropských divadel, kde se data sbírala, ale také další divadla a kulturní organizace zapojené do Evropské noci divadel.

Podrobný program naleznete na webové stránce projektu www.asset4arts.eu a také ve facebookové události, kde můžete sledovat další aktuality: https://www.facebook.com/events/506219033883418. ​

Registrovat se lze skrz formulář: https://cutt.ly/bbKAAQH

Zdroj: Tisková zpráva

Témata článku

Audience Segmentation System in European TheatreskonferenceonlinepublikumTheatre Audiences: The Crucial ASSET

Multižánrové

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: