Mimořádní, tanečně divadelní imerze v podání kolektivu SPOLK

Taneční inscenace Mimořádní umožní ve vinohradské galerii Club 3. Břeh sledovat těla performerů z bezprostřední blízkosti. Imerzivní projekt se poprvé představí 1. listopadu 2022, následně ve dnech 2. a 3. listopadu vždy ve dvou časech od 17:00 a 19:30.

Mimořádní, tanečně divadelní imerze v podání kolektivu SPOLK

Mimořádní, tanečně divadelní imerze v podání kolektivu SPOLK

Dostali jsme šanci žít úplně normální život. Přijímáme realitu světa tak, jak nám byla představena.

Co je realita? Kdo ji vytvořil?

Proč nikdo nepochybuje?

Jsem v tom sám?

Čí oči vídí realitu, když mé ne? Pořád dokola. Jsi mimo řád. Neřád.

David Králík, jeden z tvůrců, o projektu říká: „Zabýváme se tématem působení společnosti na jedince. V představení pracujeme s různými úhly vnímání reality, duševním zdravím a mocí systému. Experimentujeme s mírou výpovědi abstraktního tance v příběhu, který je roztroušen v prostoru a odehrává se na více místech zároveň. Je to výzva.” „Považujeme za důležité věnovat se podobným projektům, které mísí různé oblasti umění a přispívají tak svým dílem k diverzitě současného umění u nás,” dodává tvůrce Žaneta Musilová.

Kolektiv úzce spolupracuje se skladatelem a hudebníkem Václavem Chalupským, který pro představení tvoří autorskou hudbu. Light design a technickou podporu zajišťuje Tomáš Morávek. Scénografie a výtvarná stránka vzniká pod Klárou Pavlíčkovou.

Zdroj: SPOLK

Témata článku

Mimořádní

SPOLK

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: