Nový projekt libereckého baletu: Tančírna.../Forum Liberec

Nový projekt libereckého baletu: Tančírna.../Forum Liberec

Nový projekt libereckého baletu: Tančírna.../Forum Liberec

Choreograf Daniel Záboj vytvořil v minulém roce v Liberci pozoruhodné taneční představení Harald – hvězda se vrací! Osobitě pojatý životopis slavného libereckého rodáka, jedné z hlavních postav moderního tance Haralda Kreutzberga, je velmi úspěšný. A tak jako se do Liberce s Danielem Zábojem loni vrátil Harald, tak se nyní vrací do Liberce choreograf, který s baletním souborem připravil další projekt – tentokrát s názvem Tančírna.../Forum Liberec. Premiéra nového tanečního představení se koná 22. března 2013, druhá premiéra 6. 4. 2013.
Dějištěm inscenace je nákupní centrum. Podle Daniela Záboje to není jen místo, kde si člověk splní svá hmatatelná přání, nýbrž nám může připomenout křižovatku emocí, nesplněných snů a příběhů ze života, které by se mohly stát každému z nás. Hlavním motivem inscenace je příběh lásky a přátelství, který se odvíjí na pozadí fiktivní palety nejrůznějších krátkých zápletek.
Daniel Záboj o představení dále říká: „Mozaika obrazů má jednoho spojovatele a tím je příběh ženy, která lituje své nevyzrálosti v mladí, svých rozhodnutí, která ji pronásledují po celý zbytek života. Neustále si klade jedinou otázku: „Jak jsem jen mohla dovolit adoptovat své dítě, které tak miluji?" Přestože tato žena byla v nouzi a tímto činem chtěla věnovat svému dítěti lepší budoucnost, nemůže se zbavit pocitu provinění. Každý den se potuluje před obchodním centrem Forum Liberec, aby alespoň na okamžik zahlédla svého syna. A možná, že by tato letmá setkání trvala věčnost, aniž by si Peter, ředitel obchodního centra, který den za dnem při cestě do práce potkává starší dámu, uvědomil, že tato chudá žena je jeho vlastní matka. Kdo by očekával spojitost mezi úspěšným mužem a starší dámou pohybující se v „přístavu" zdánlivě opuštěných duší, kdyby nedošlo k zákroku Policie před obchodním centrem? V tomto momentě nabere příběh jiný směr…“ Zdroj: DFXŠ

Témata článku

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: