O víkendu proběhl festival DANCE Life! 2022

Ve dnech od 4. do 6. listopadu 2022 proběhl již 9. ročník největšího festivalu tance ve střední Evropě DANCE Life!. Brněnské výstaviště navštívili nejlepší tanečníci české a zahraniční scény – návštěvníci měli možnost se zúčastnit více než 60 workshopů a masterclassů v 6 tanečních studiích či spatřit přes 50 vystoupení včetně Gala tanečních konzervatoří a profesionálních tanečních souborů z celé republiky. Dále proběhlo 5 tanečních soutěží a pro talentované mladé tanečníky nechyběl ani konkurz do prestižní baletní školy The Royal Ballet School v Londýně.

O víkendu proběhl festival DANCE Life! 2022

O víkendu proběhl festival DANCE Life! 2022

Během pouhých tří dnů navštívili festival DANCE Life! významní taneční lektoři, jako např. Daria Klimentová, David Strnad, Adéla Pollertová, Fanny Barrouquére, Veronika Tökoly, Jitka Tůmová a další. Od pátku až do neděle tu s nimi probíhaly workshopy a masterclassy nejrůznějších tanečních stylů, jako je jazz dance, ballet & contemporary, street dance, step, heels dance a mnoho dalších.

Program na hlavní stage v pavilonu E začal v sobotu 5. listopadu se Show Dance Life!, kde vystoupilo mnoho tanečních škol a skupin. Následoval Taneční rekord Ondřeje Sokola, který se na DANCE Life! vrátil po dvou covidových letech. Ondřej Sokol se v rámci projektu už od roku 2013 pokouší překonat s dalšími známými osobnostmi rekord v největším počtu tanečníků tančících na jednom místě společně stejnou choreografii. Nechyběla ani TOP DANCE Life! STEP SHOW, TOP DANCE Life! ART SHOW a TOP DANCE Life! STREET SHOW, při kterých se na pódiu předvedlo mnoho předních tanečních subjektů z české i zahraniční scény.

Vrcholem programu bylo Ballet & Contemporary GALA, zahrnující Gala profesionálních tanečních souborů a Přehlídku tanečních konzervatoří z České republiky i ze zahraničí. Mezi účinkujícími opět nechyběly soubory českých národních a významných regionálních divadel i nezávislé soubory, jako např. Národní divadlo v Praze, Národní divadlo Brno, Jihočeské divadlo, Divadlo F. X. Šaldy Liberec, Pražský komorní balet a další.

V neděli se odehrál mezinárodní konkurz do baletní školy The Royal Ballet School pod vedením Darii Klimentové, významná příležitost pro talentované tanečníky od 14 do 18 let.

Více info o festivalu naleznete na webu nebo na Facebooku.

Zdroj: Art 4 People

Témata článku

Tanec

Dance Life!

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: