Pětatřicátý ročník festivalu pantomimy, pohybu a improvizace „Festiválek Jsem spokojenej“ ukáže svět naruby

Pražské kino Aero bude 17. listopadu hostit již pětatřicátý ročník kultovní události pro všechny příznivce pantomimy, stand-up comedy, improvizace – Festiválek Jsem spokojenej. Jeho hlavním organizátorem je umělecký šéf prostoru NoD a vedoucí Katedry pantomimy HAMU Adam Halaš. V rámci letošní přehlídky vystoupí na příklad Anna Polívková, Jiří Havelka, Petr Prokop, Varhan Orchestrovič Bauer, Squadra Sua, Dora Sulženko – Hoštová, Adam Halaš, Radim Vizváry, Martin Zbrožek, Tomáš Měcháček a další. Letošním tématem bude motto „všechno je naruby“.
Festiválek Jsem spokojenej se koná už od roku 1998 a od té doby získává každoročně více a více příznivců. Jako jediná kulturní událost nabízí přehled talentů i objevů v oblasti dnes velmi populární stand-up comedy, improvizace a pantomimy. Pražské kino Aero hostí a podporuje Festiválek dlouhodobě a tato událost již patří do kulturního kalendáře této živé pražské čtvrti.
V rámci programu Festiválku tradičně vystupují umělci známí, kteří si chtějí vyzkoušet velkou míru svobody, kterou tento formát nabízí, po boku méně známých herců a mimů, kteří na svou slávu teprve čekají. Od počátků Festiválku v jeho rámci vystoupili například herci z dnes již velmi známého souboru La Putyka, divadelní soubor VOSTO5, hudební skladatel Varhan Orchestrovič Bauer, Martin Zbrožek nebo mladý a talentovaný herec a performer Tomáš Měcháček, Martha Issová, Anna Polívková, Vojta Dyk, Jakub Prachař, Martin Učík, Antonín Novotný, Boris Hybner a další. V celé historii Festiválku Jsem spokojenej vystoupilo celkem přes tisíc umělců. Večerem bude provázet zakladatel a principál Festiválku Adam Halaš.
Každý ročník Festiválku Jsem spokojenej přichází s novým tématem, které je zároveň zadáním pro vystupující umělce. Toto téma musí umělec zpracovat, předvést a zaujmout diváky v časovém limitu 9 minut a 17 vteřin. Téma každého Festiválku bývá vybráno diváky předchozího ročníku a každý podtitul důvtipným způsobem vyjadřuje lehce postižitelný duševní stav, v němž se každý někdo z nás ocitne, nebo myšlenku, která nás letmo napadne. Letošním tématem je motto „všechno je naruby“. „Letošní téma jsem zvolil sám, a to z toho důvodu, že se úzce dotýká samotného data Festiválku a může hrát i hlavní roli v jednotlivých výstupech. Na této akci se odráží energie, která mezi umělci v ten daný moment je, a odráží i situaci, která je mimo divadlo. A tak právě motto „všechno je naruby“ může odrážet i atmosféru a náladu v celé společnosti,“ vysvětluje Adam Halaš.
Festiválek Jsem spokojenej aneb všechno je naruby se uskuteční 17. listopadu od 20.00 v pražském kině Aero. Vstupenky v ceně 250 Kč jsou v předprodeji na pokladně kina nebo na webu www.kinoaero.cz. Zdroj: Festiválek Jsem spokojenej

Témata článku

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: