Přední čeští sportovci vystoupí na večeru Cirku La Putyka a Bez frází na Jatkách78

Basketbalistka Kateřina Elhotová, moderní pětibojař David Svoboda, zápasníci MMA David Hošek a Matúš Juráček, hokejista Michal Trávníček, atlet Jan Veleba a další... Naši úspěšní vrcholoví reprezentanti vymění 2. listopadu 2021 na jeden večer svá obvyklá sportoviště za divadelní jeviště v pražském prostoru Jatka78, aby se představili v pro ně netradičním prostředí a v nezvyklých rolích. V unikátním sportovně-divadelním happeningu nazvaném Late Night Show - St.Art se totiž v režii Rosti Nováka ml. spojí herci souboru Cirku La Putyka, kteří sami v minulosti vrcholově sportovali, s našimi předními současnými sportovci zapojenými do projektu Bez frází.

Přední čeští sportovci vystoupí na večeru Cirku La Putyka a Bez frází na Jatkách78. Foto Jana Mensatorová.

Přední čeští sportovci vystoupí na večeru Cirku La Putyka a Bez frází na Jatkách78. Foto Jana Mensatorová.

„Jednorázový happening ukáže dva světy, které k sobě mají tak blízko. Pohlédneme na umění z perspektivy sportovce a na sport z pohledu umělce. Přivedeme do divadla umění i sport,” vysvětluje na úvod principál souboru Cirk La Putyka Rosťa Novák ml.

 „Jde nám o to, představit a zachytit sportovce jako osobnosti, které mají schopnost vlastním příkladem inspirovat ostatní. Nejprve tak učinili tím, že na Bez frází sdíleli svůj životní příběh. Každý nese určité poselství, každý je unikátní. Poznali jsme, že způsob projevu všech sportovců je do jisté míry i uměním, a právě díky tomu věříme, že se tato síla dá ve spolupráci s La Putykou přenést ze hřišť a tělocvičen i na jeviště," říká František Prachař z projektu Bez frází.

Na počátku vzniku celého večera stály úvahy: „Co je vlastně sport a co je umění? Jaký umělecký žánr má sportu nejblíže? Jak se sport a umění navzájem prolínají? V čem se naopak rozcházejí? Ovlivňuje sport umění, nebo snad umění má vliv na sport? Potřebuje sport více kultury a kultura sportu?” Happening tak nabídne divákům sportovní i divadelní pohyb v podání zúčastněných reprezentantů i herců Cirku La Putyka, živou hudbu, emoce, ale třeba také rozhovory se sportovními odborníky - například s psychologem Michalem Šafářem. Původní hudbu skládají Gabriela Vermelho a Jan Čtvrtník, kteří také večer živě doprovodí.

Late Night Show - St.Art budou moci sledovat jak naživo diváci v sále Jatek78, tak i online jako live stream na platformě Filmnazivo.cz.

Zdroj: Jiří Sedlák - ArtsMarketing.CZ

Témata článku

Cirk La Putyka

Jatka78

Multižánrové

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: