Premiéra baletu Louskáček v Severočeském divadle

Louskáček (Eliška Černohlávková a Roman Soviar). Foto Chocholouš.

Louskáček (Eliška Černohlávková a Roman Soviar). Foto Chocholouš.

První premiérou nové sezony bude v Severočeském divadle v Ústí nad Labem patřit baletu Louskáček, jehož premiéra proběhne dnes 4. října 2019. Balet nastudovali Vladimir Gončarov a Margarita Pleškova.

„Balet Louskáček patří do klenotnice ,bílé klasiky‘, a proto se vrací v nové podobě na repertoár baletního souboru Severočeského divadla v Ústí nad Labem. Přispěla k tomu také překrásná Čajkovského hudba. Však také taneční suity z Louskáčka patří dodnes k nejpopulárnějším dílům orchestrální literatury. Libreto vychází z pohádky německého spisovatele E. T. A. Hoffmanna ,Louskáček a Myší král‘, kde síla lásky a lidskosti přemůže zlé čáry a osvobodí duši. I nové zpracování je příběhem o sváteční atmosféře Štědrého večera, ve kterém se realita spojuje s dětskou fantazií ve fascinující labyrint,“ dodávají tvůrci.

V hlavních rolích se představí Eliška Černohlávková  / Kristýna Petrášková  (Máma princezna), Roman Soviar / Fernando Velasco (Táta princ), Lorenzo Colella / Daniel Racek / Roberts Skujenieks / Dávid Jendrušák  (Rodiče), Frederika Kvačáková / Johana Březinová  (Panenka), Pavel Enekeš j.h. / Lorenzo Colella (Vojáček), Róbert Király (Myší král), Vladimir Gončarov (Drosselmayer).

Zdroj: Severočeské divadlo

Témata článku

Louskáček

Balet Severočeského divadla

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: