Premiéra souboru Nanohach: Brut s Fabrice Ramalingom

Premiéra souboru Nanohach: Brut s Fabrice Ramalingom

Premiéra souboru Nanohach: Brut s Fabrice Ramalingom

Současná taneční skupina Nanohach uvede ve dnech 23. a 24. února ve Studiu Alt@ světovou premiéru představení Brut. Jeho autorem je spolu s tanečníky francouzský choreograf Farbrice Ramalingom. Ze své předchozí choreografické zkušenosti Fabrice Ramalingom vyextrahoval a shrnul koncept proměny, transformace zvířecího stavu. Jeho mnohotvárné pohyby odhalují jednoduchost a vracejí se ke kořenům a zároveň si uchovávají sofistikovanost. V choreografii Brut chce Fabrice Ramalingom spolu se skupinou Nanohach prozkoumat různé vlastnosti tanečníků.
Brut je příklad současného tance. Brut nemá žádné vyprávěcí schéma. Brut předvádí syrový materiál, přetékající napětí, emoce plné smíchu. Brut chce být lehký i intenzivní, tajemný a hořící, zvířecí a poetický. V představení Brut se ukáže zralý choreograf a slovanský temperament českých tanečníků při práci na improvizaci a choreografii.
Námět, choreografie: Fabrice Ramalingom
Tvorba, tanec: Eliška Kašparová, Tereza Lenerová j.h., Honza Malík, Lea Švejdová, Palo Kršiak j.h.
Hudba: Jan Kalivoda Členy občanského sdružení a skupiny tanečního divadla Nanohach (2004) jsou tanečníci, kteří se již několik let pohybují v profesionální tanečně-divadelní oblasti. Sdružení podporuje a realizuje taneční umělecké aktivity a vytváří podmínky pro mezinárodní výměnu umělců se zaměřením na projekty, které umožňují spolupráci českých tanečníků se zahraničními subjekty. Umělecký záměr skupiny je založen na vzájemné kreativní spolupráci tanečníků s hostujícím choreografem. Nanohach také produkčně zaštiťuje autorskou tvorbu některých českých choreografů.

Více: www.altart.cz, www.nanohach.cz  

Témata článku

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: