Resistanz Jiřího Bartovance v berlínském Zionskirche

Hudebně taneční představení na téma odporu a vzdoru se zabývá otázkami člověka a jeho vnitřní síly k protestu a boji za své já. Za jeho práva, svobodu, jedinečnost a jeho místo ve společnosti. Premiéra proběhne 3. června 2022 v berlínském Zionskirche. 

Resistanz. Foto Bernd Uhlig.

Resistanz. Foto Bernd Uhlig.

Představení vzniklo v období pandemie jako reflexe konfliktů a aktuálních témat, která s sebou přinesla nejen protipandemická opatření, ale i globální problémy. Na tvůrčí cestě se skladatel Lutz Glandien a choreograf Jiří Bartovanec setkali mimo jiné s příběhy Dietricha Bonhoeffera či George Floyda.

Tato spolupráce vyústila v původní skladbu a choreografii vytvořenou speciálně pro prostor berlínského Zionskirche, a to na podkladě básně Mireille Gansel. Dílo je uměleckým zkoumáním konceptu odporu proti rozdělujícímu vývoji. Chce být povzbuzením i požadavkem k aktivnímu vystupování proti bezpráví. V projektu účinkují mj. tanečníci z České republiky společně s berlínskými umělci převážně z tanečního souboru Sasha Waltz & Guests. Zpívá Johanna Knauth (soprán) v doprovodu ansámbl unitedberlin pod vedením Ericha Wagnera.

Zdroj: Tisková zpráva

Témata článku

Jiří BartovanecNěmeckoResistanzZahraničí

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: