Ruské Velké divadlo zasáhl koronavirus, hlásí 34 případů. Představení bez diváků přesto odehrálo

Slavná moskevská divadelní scéna připravila představení bez diváků jako poctu zdravotníkům v první linii. Na velkém projektu pracovaly stovky lidí, 34 ze zaměstnanců Velkého divadla bylo pozitivně testováno na koronavirus. Představení bez publika se přesto odehrálo. 

Ruské Velké divadlo zasáhl koronavirus, hlásí 34 případů. Představení bez diváků přesto odehrálo

Ruské Velké divadlo zasáhl koronavirus, hlásí 34 případů. Představení bez diváků přesto odehrálo

Pracovníci, kterým vyšly pozitivní testy, divadlo sice poslalo do karantény, testy ale proběhly až dva dny před koncertem Jsme spolu, který v sobotu živě vysílala ruská státní televize. „Testovali jsme veškerý personál bez výjimek včetně hlídačů a údržbářů. Pozitivně vyšlo 34 testů. Neměli horečku nebo jiné příznaky, ale všichni byli posláni do karantény,“ cituje deník The Daily Mail generálního ředitele Vladimira Urina.

Do přípravy televizního hudebně-tanečního koncertu se však zapojilo několik stovek lidí, očividně bez dostatečných opatření tak, aby nedošlo k šíření nákazy. Událost z Bolšojského divadla podpořila podezření, že ruská vláda zastírá skutečný rozsah koronavirové pandemie v zemi.

Živě vysílaného představení z divadla s prázdným hledištěm se zúčastnila například bývalá hvězda londýnského Královského baletu Sergej Polunin. „Jsem šťastný, že jsem se mohl vrátit na scénu a podpořit ty, kteří bojují s virem stejně jako ty, kteří zůstávají doma,“ řekla tanečník. „Vidět prázdné hlediště bylo nezvyklé. Když jsem se pohyboval po scéně, stále jsem měl pocit, jako by tam diváci byli.“

Velké divadlo už dříve upozorňovalo, že odhadované ztráty při zavření instituce jsou v přepočtu téměř tři miliony korun denně. Scéně prý hrozí úplné zavření, pokud budou restriktivní opatření trvat až do září, uvedl list The Moscow Times.

Zdroje: The Daily Mail, The Moscow Times

Témata článku

karanténakoronavirusSergej Polunin

Velké divadlo v Moskvě

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: