Snídejte šampaňské s Yvonou Kreuzmannovou - zítra v Era světě

Snídejte šampaňské s Yvonou Kreuzmannovou - zítra v Era světě

Snídejte šampaňské s Yvonou Kreuzmannovou - zítra v Era světě

V pátek 16. května se v prostoru Era svět uskuteční tradiční talk show Snídejte šampaňské, jejímž hostem bude tentokrát Yvonna Kreuzmannová, ředitelka festivalu TANEC PRAHA. Akce začíná v deset hodin dopoledne, vstup volný, moderuje Ondřej Cihlář. „Era svět“ je multifunkční prostor na Jungmannově náměstí, kde najdete coworkingové centrum, přednáškový sál, místo pro koncerty, výstavu, filmové promítání, soukromé akce. Poměrně často se tu objevují také akce, které mají něco společného s tancem.
Jaké bude téma pátečního dopoledne? Některá evropská města začala razantně škrtat výdaje na kulturu. Událostí pražské sezóny bude letos vystoupení kanadské Compagnie Marie Chouinard, která 25. a 26. června zakončí v Hudebním divadle Karlín festival Tanec Praha. Je možné udržet festival na světové úrovni téměř bez státní podpory? Jaká je budoucnost živého umění v dnešní Evropě?

O blížícím se festivalu Tanec Praha: http://www.tanecpraha.cz/<wbr></wbr>news/index/mn/22/page/44 Mgr. Yvona Kreuzmannová
Studovala ekonomiku cestovního ruchu na VŠE, odkud přešla na taneční katedru HAMU studovat teorii, historii a dramaturgii. V roce 1990 získala roční stipendium v Paříži, kde se definitivně rozhodla pořádat mezinárodní festival TANEC PRAHA. Roku 1991 proto založila stejnojmenné občanské sdružení. Od září 2006 do září 2008 pracovala jako externí poradkyně, nejprve náměstka ministra, později ministra kultury ČR. Zároveň přijala nabídku Úřadu vlády a zodpovídala za oficiální zahájení českého předsednictví v Radě EU v Bruselu – akci Český ples (leden 2009).
Je aktivní v mezinárodních sítích a porotách, tři roky působila v Radě IETM (Informal European Theatre Meeting) a spoluzakládala Trans Danse Europe. V roce 2009 byla požádána o vstup do vedení sítě Aerowaves ve funkci Associate Director. Řídí projekt M4m s podporou programu EU Culture. Jejím nejvyšším oceněním je Rytířský řád Za zásluhy od prezidenta Francie, který jí byl udělen za mimořádný přínos pro rozvoj evropské kulturní spolupráce. Zdroj: Era svět, divadlo Ponec

Témata článku

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: