Taneční aktuality připravují Speciální vydání 2019

Taneční aktuality – Speciální vydání / Special Edition 2019

Taneční aktuality – Speciální vydání / Special Edition 2019

Redakce Tanečních aktualit připravuje nové číslo publikace Taneční aktuality – Speciální vydání / Special Edition 2019, které navazuje na pilotní díl z předchozího roku.

Speciální vydání / Special Edition 2018 s podtitulem „Výročí českého tance“ si ihned získalo ohlas doma i v zahraničí. Tématem druhého vydání, které bude k dostání od září 2019, je „Tanec a pohybová umění v českých regionech“. Redaktoři Tanečních aktualit tentokrát zaměřili svou pozornost na dění mimo metropoli: jaké scény, festivaly a osobnosti zde rozvíjejí balet, současný tanec, pantomimu, nový cirkus i přesahové žánry. Tento obsah by měl přispět k informovanosti čtenářů o kulturním dění napříč republikou a mimo jiné tím podpořit diváckou mobilitu. I toto číslo bude česko-anglické, poslouží tedy rovněž k zahraniční propagaci českého umění v regionálních centrech.

Koordinátorka publikace Petra Dotlačilová k obsahu dodává: „Bylo dost náročné vytvořit výběr z pestrého dění na poli pohybového umění v celé České republice – to jen dokazuje, že tato scéna je vitální i mimo hlavní město. Články často ukazují pozitivní vývoj v kvalitě i kvantitě tvorby, rostoucí zájem publika a ‚drive‘ osobností, které se o rozvoj umění v regionech zasluhují.

Redaktoři Tanečních aktualit v současné době finalizují reportáže, rozhovory a další články, kterými tento výběr prezentují. V publikaci nebude chybět ani tradiční shrnutí sezony v baletu, současném tanci, novém cirkusu a nonverbálním divadle. Čtenáři se opět mohou těšit na atraktivní design z dílny Martiny Koželuhové. Obálku publikace letos ozdobí fotografie Anny Rasmussen z inscenace Vzlety a pády, konkrétně z choreografie Jiřího Pokorného Útěk obra, jež měla loni premiéru v Národním divadle moravskoslezském v Ostravě.

Speciální vydání 2019 bude distribuováno v síti partnerských knihkupectví, obchodů s tanečním zbožím i divadel, jejichž seznam bude brzy k nalezení na webových stránkách Tanečních aktualit. Prostřednictvím Českých center také poputuje do 22 zemí po celém světě. Publikaci si ale již nyní můžete objednat v předstihu, a to po internetu – dostanete ji tak jako první, hned jak dorazí z tiskárny.

Objednávkový formulář a další informace naleznete ZDE.

Zdroj: Tisková zpráva

Témata článku

publikaceTaneční aktualityTaneční aktuality – Speciální vydání 2019

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: