Taneční aktuality společně s Move Fest Ostrava uspořádají diskuzi Ozvěny taneční kritiky v regionálních médiích

Taneční aktuality o.p.s. ve spolupráci s Move Fest Ostrava uspořádají diskuzi se zahraničními hosty, ve které se setkají taneční kritici a teoretici s regionálními žurnalisty, aby vedli dialog o reflektování tance v regionálních médiích. Diskuze se uskuteční 8. října od 13 hodin v prostoru Provoz v Ostravě (Kostelní 24) a bude přístupná široké veřejnosti.

TA - Reflexe tanečního umění

TA - Reflexe tanečního umění

V panelu zasedne publicistka a zakladatelka platformy Tanznetz Nina Hümpel (DE), šéfredaktor magazínu Dancing Times Jonathan Gray (UK), šéfredaktor Springback Magazine Sanjoy Roy (UK) a další významná média a regionální žurnalisté. Za kulturní deník Ostravan promluví v panelu Aleš Honus, za Český rozhlas Ostrava Ivana Šuláková a nezávislá novinářka Lucie Křížová.

Debatu bude moderovat šéfredaktor Tanečních aktualit Josef Bartoš, který k tomu upřesňuje: "Chceme podpořit dialog mezi lokálními novináři a kritiky, zjistit, co by lokálním médiím pomohlo, aby více reflektovala dění o tanci v regionech. Těšíme se, že půjde o společné uvažování nad tímto tématem v mezinárodním kontextu." 

Po diskuzi dojde ke slavnostnímu křtu nového Speciálního vydání Tanečních aktualit na téma Tanec a slovo. Kmotrem se stane Jonathan Gray.

Debata bude probíhat v anglickém jazyce, vstup je volný. 

Tato aktivita uzavře sérii workshopů pro taneční kritiky a publicisty a kulturní manažery v rámci projektu Taneční kritika v evropském kontextu.

Projekt je podpořen Evropskou unií prostřednictvím Národního plánu obnovy.

Informace ke vstupu na diskuzi: lucie.s@tanecniaktuality.cz

Témata článku

MultižánrovéTanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: