Temporary Collective v červnu představí tři taneční projekty

Nezávislá platforma Temporary Collective se v červnu představí hned třikrát. Nabídne dva česko-italské taneční projekty, kdy se zaměří více na samotné náhledy procesu než na hotové inscenace. Třetí projekt je venkovní a kombinuje audio-outdoorový trénink, trénink pro mysl a tělo a částečně i principy flash mobu a silent disco.

Temporary Collective v červnu představí tři taneční projekty

Temporary Collective v červnu představí tři taneční projekty

Dne 10. června 2021 bude v rámci festivalu TANEC PRAHA uveden work in progress Insectum in Prague, který vznikl spoluprací mezi tanečnicemi Terezou Ondrovou a Silvií Gribaudi z italského Turína. Obě ve své tvorbě kladou důraz na propojení tance, humoru, nadhledu a ironie. Vývoj projektu byl ovlivněn pandemickou situací, která nás po odpoutání od běžných stereotypů nasměrovala více k přírodě. Jak by vypadal život, kdybychom se na něj podívali z perspektivy hmyzu? Může nás jiný živý tvor inspirovat natolik, že změníme vlastní život? Jak můžeme změnit antropocentrický pohled na svět? Na začátku projektu byl koncept z podobných témat, který připravila Sara Michieletto a Elisabetta Zavoli. Premiéru projektu proběhne v roce 2022 v rámci festivalu TANEC PRAHA.

Projekt Call Alice tanečnic Terezy Ondrové a Francescy Foscarini je na cestě mezi dokumentem a intimní výpovědí, vlastním tělem a osobní zkušeností. Ve společné tvorbě se dotýkají řady témat, jako je ženská psychika a její proměny, osamělost či zranitelnost. V neposlední řadě akceptují stav současného živého umění a aktuální realitu, která změnila probíhající zkoušení. Mohou tyto dvě ženy, přestože se neznají, sdílet emocionální pouto, které přesahuje geografii? Dílo bude uvedeno v rámci TANCE PRAHA dne 22. června v Divadle Ponec.

Projekt Silent Mob kombinuje audio-outdoorový trénink, trénink pro mysl a tělo, okrajově pak i principy flash mobu a silent disco. Formát reaguje na dlouhodobější stav v současném pandemickém světě mezi samotou a sdílením. Otevřená zkouška se uskuteční 25. června opět v rámci festivalu TANEC PRAHA ve venkovních prostorách Galerie hl. města Prahy v zahradách Trojského zámku.

Zdroj: Temporary Collective

Témata článku

Call AliceFrancesca FoscariniInsectum in PragueSilent MobSilvie GribaudiTereza Ondrová

Temporary Collective

Tanec

Tanec Praha

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: