V Brně začne desátý ročník festivalu Dance Life!

Již v pátek 24. listopadu začíná na brněnském výstavišti 10. ročník festivalu Dance Life!, který je součástí multižánrového festivalu Life!. Během celého víkendu si jeho návštěvníci mohou vyzkoušet desítky workshopů různých tanečních stylů a podívat se na vystoupení nejlepších tanečních konzervatoří a divadelních souborů v České republice. Celá akce si svým dlouholetým přínosem vysloužila i záštitu ministra kultury Martina Baxy.

V Brně začne desátý ročník festivalu Dance Life!

V Brně začne desátý ročník festivalu Dance Life!

Do Brna se opět po roce vrací festival tance, sportu a zábavy Life! Jeho taneční část letos oslaví první kulatiny. „Festival Dance Life! je dnes největším tanečním festivalem nejen u nás v České republice, ale i ve střední Evropě. Z původně menší lokální akce se za deset let stala jedna z nejvyhledávanějších tanečních událostí v zemi, kterou si každoročně nenechá ujít několik desítek tisíc lidí,“ uvádí dramaturg a spoluorganizátor festivalu Dance Life! z agentury Art 4 People Martin Kolda. Jako dárek všem návštěvníkům pořadatelé nadělí 60 workshopů všech tanečních stylů, od street dance přes contemporary až po klasický balet.

Návštěvy festivalu se ale nemusí bát ani pasivní tanečníci, pro ty je nachystaná zejména podívaná v podobě Gala představení tanečních konzervatoří z Čech, Maďarska, Velké Británie a dalších zemí a především Gala profesionálních divadelních souborů, mezi nimiž nebudou chybět vystoupení tanečníků například z Národního divadla Brno, Jihočeského divadla, divadla J. K. Tyla v Plzni nebo Dekkadancers. Kromě tanečních workshopů a představení se bude v tanci i soutěžit, a to jak ve standartních a latinskoamerických tancích (Danza Life! Cup), tak i ve stepu (Tap Dance Life! Cup) a moderních disco dance či street dance (Czech Dance Masters).

Festival Dance Life! návštěvníci najdou v halách A a E brněnského výstaviště od pátečních 9 hodin do nedělních 21 hodin. „Pro letošní ročník máme nachystanou řadu novinek, jako je například workshop s lektorkou The Royal Ballet School Nicolou Tranah z Londýna a stepařská gala show Tap Must Go On. Jako obvykle během festivalu pořádáme i konkurz do londýnské baletní školy The Royal Ballet School, což je velice prestižní záležitost. Za poslední dekádu se tam prosadila jen hrstka českých tanečníků,“ prozradil Martin Kolda.

Taneční pauzy si návštěvníci výstaviště a festivalu Life! mohou užít i v dalších pavilonech. V aréně SKI365 bude možné sjet sjezdovku a potkat se s olympioniky Ondřejem Moravcem a Gabrielou Soukalovou, v pavilonu V projet zmenšeninu Masarykova brněnského okruhu Formule 1. Pavilon G1 nabídne pohled do tréninků zápasníků MMA a pavilon P bude dějištěm herního mistrovství ČR v Counter Strike. Půjde tak o zábavu pro celou rodinu.

Zdroj: Art 4 People

Témata článku

Brno

MultižánrovéTanec

Dance Life!

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: