Začíná festival Česká taneční platforma, nabídne 14 tanečních představení

Čtrnáct představení uvede festival Česká taneční platforma, jehož 27. ročník dnes začíná v Praze. Do čtvrtka tak diváci mohou v divadle Ponec a na dalších pražských scénách, jako je Studio ALTA, La Fabrika, Venuše ve Švehlovce, Palác Akropolis nebo Divadlo X10, vidět to nejzajímavější, co vzniklo v Česku v oblasti současného tance a pohybového divadla v uplynulých dvou letech. Součástí akce je i doprovodný program, podrobné informace jsou na webu akce.

Začíná festival Česká taneční platforma, nabídne 14 tanečních představení

Začíná festival Česká taneční platforma, nabídne 14 tanečních představení

Úvod letošního ročníku bude patřit tanečním sólům, kterých se zhostí Michal Záhora v představení Generace X a Cécile Da Costa v inscenaci Roselyne. Vedle toho dramaturgická rada do programu zařadila například duet Sabiny Bočkové a Johany Pockové Jáma lvová, inscenaci Duety od Temporary Collective nebo představení Divadla Continuo či souboru Spitfire Company.

Podle pořádající společnosti Tanec Praha je festival příležitostí pro prezentaci současné taneční tvorby a je určený zahraničním i českým producentům či organizátorům a vybízí k navázání kontaktů a následné spolupráci. Akce tak každoročně českým umělcům mimo jiné pomáhá otevírat dveře do světa. Na festivalu jsou tradičně oceňovány i nejvýraznější počiny platformy. Loňský ročník se kvůli epidemii koronaviru uskutečnil jen on-line.

Zdroj: www.divadlo.cz

Témata článku

Cecile da CostaMichal Záhora

Divadlo ContinuoPocketArtSpitfire CompanyTemporary Collective

Tanec

Česká taneční platforma

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: