11. ročník festivalu KoresponDance se ponese v duchu architektury a krajiny

V létě se uskuteční 11. ročník festivalu KoresponDance. Konat se bude 27. června v Centru architektury a městského plánování a 13. až 16. července ve Žďáru nad Sázavou. Návštěvníkům nabídne řadu představení, workshopů, masterclassů, diskusí, seminářů a konferencí.

Zdroj: KoresponDance.

Zdroj: KoresponDance.

Tématem letošního ročníku je Architektura a krajina. Festival oslaví velikány dějin české architektury a jejich významná výročí: Jana Blažeje Santiniho (300 let od úmrtí) a o několik století mladšího Karla Pragera (který by se právě dožil 100 let). Skrze tanec, nový cirkus a pohybové umění diváci nahlédnou z různých perspektiv pod pokličku jejich nesmrtelné tvorby.

Pražskému programu bude vévodit osobnost Karla Pragera a nový cirkus, hlavní program ve Žďáru intervenuje mezi místní architekturu, a především pak skrze představení odkryje klenotnici Santiniho staveb. Site-specific představení se budou odehrávat kolem čtyř dramaturgických linií v návaznosti na téma Architektura a krajina:

- Architektura ve městě (Žďár nad Sázavou)
- Santini a hra s čísly a symbolikou (Žďár nad Sázavou)
- Z inferna do nebe (Žďár nad Sázavou)
- Karel Prager a objem (Praha)

Návštěvníci se mohou těšit jak na světové premiéry, tak na české premiéry zahraničních umělců, na velký komunitní projekt, původní česká díla, představení dětem nebo na freestyle battle.

Zdroj: KoresponDance

Témata článku

Festival Korespondance

PrahaŽďár nad Sázavou

MultižánrovéNový cirkusTanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: