20 let Duncan Centra – květnové jubileum

Taneční festival k jubilejnímu výročí založení Konzervatoře Duncan Centre proběhne ve dnech 22. až 25. května 2012. V letošním roce si Konzervatoř a Divadlo Duncan Centre připomínají 20. výročí svého založení. Jako společnou oslavu organizuje Konzervatoř Duncan centre a Společnost pro taneční a múzickou výchovu čtyřdenní taneční festival, v jehož rámci se představí řada předních českých choreografů a tanečníků, mimo jiné absolventů Konzervatoře Duncan Centre.
Účast na festivalu přijali i zahraniční hosté, kteří jsou svým způsobem svázáni s historií Konzervatoře a Divadla Duncan Centre. Diváci se mohou těšit na představení skupiny Déjà Donne (IT), Sosta Palmizi (IT), nebo MAL PELO (SP). Dramaturgicky je festival rozdělen na hlavní a doprovodný program. Hlavní program začíná každý den vždy od 19:00 hod. na adrese Konzervatoře Duncan Centre, a to site specific představením na dvoře nebo v blízkosti budovy Duncan Centra. Na tato představení navazuje večerní program, a to vždy od 19:30 hod. v sále Divadla Duncan Centre. V rámci večerních představení (22.–25. května) se představí celkem 40 umělců z oblasti současného tance a tanečního divadla. Po každém představení bude následovat společné setkání s hudebním doprovodem.
V rámci doprovodného programu proběhnou v centru Prahy (Karlín, Vodičkova ulice, Palackého náměstí) site specific taneční projekty. Dalším zpestřením programu bude promítání dokumentárního filmu Olgy Sommerové s názvem Drž rytmus! (o tanečně sociálním projektu Špalíček, který iniciovala a vedla Eva Blažíčková, zakladatelka a dlouholetá ředitelka Konzervatoře a Divadla Duncan Centre) nebo výstava prací studentů Ateliéru grafického designu a nových médií VŠUP. Studenti tohoto ateliéru pod vedením MgA. Petra Babáka měli v rámci semestrálních prací navrhnout grafický vizuál festivalu.
Do příprav festivalu se zapojili i ostatní studenti Vysokých uměleckých škol (VŠUP, FAMU), a to vytvořením krátkého videoartového snímku, který měl reflektovat tvůrčí atmosféru Konzervatoře Duncan Centre. Vítězný snímek byl vybrán jako reklamní videospot a bude prezentován v partnerském kině Světozor jako upoutávka na festival.
Kromě festivalového týdne vydává Konzervatoř Duncan Centre a Společnost pro taneční a múzickou výchovu Sborník k 20. výročí založení Konzervatoře Duncan Centre. Tato publikace bude veřejnosti představena právě na květnovém festivalu. Více o festivalu i Konzervatoři Duncan centre na www.duncanct.cz

Témata článku

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: