Alica Minar & col. uvede minifestival Waves of transformation

Umělecký kolektiv Alica Minar & col. uvede 10. srpna od 18 do 22 hodin v kulturním prostoru Letohradská 10 minifestival Waves of transformation ~ ve znamení PERMEANCE o vztahu člověka a vody. Událost propojí návštěvníky skrze umění s přírodou. Zvláštní důraz bude kladen na pečování o sebe sama a nalezení vlastní transformace.

Foto: Simon Mariarcher

Foto: Simon Mariarcher

„Taneční inscenace PERMEANCE poběží po celou dobu trvání festivalu. Performance tematicky doplní konceptuální výstava designových doplňků z rákosí umělkyně Hany Brandejs. V 18.30 proběhne čtení poezie autorů textů PERMEANCE Kataríny Bakošové a Henninga Bocherta. V 19.30 zahájíme symbolický transformační rituál a po něm zazní DJ set Vi Huyen Tranové. Prostor Letohradské vyzdobí filmová a divadelní scénografka Magdaléna Vrábová. Vlna za vlnou se vlní a graduálně, pomalu a jemně proměňuje svět. Pojďte se připojit,” říká choreografka a performerka Alica Minar.

Taneční inscenace PERMEANCE zkoumá naše měnící se zkušenosti s vodou ve vzpomínkách i v současnosti. Předává pocit soudržnosti a harmonie s přírodou a se sebou samým. Pocit hravosti a lehkosti přináší její multilingvální povaha, jako když jsme nadnášeni vodní hladinou za letního dne, která nás jako siréna postupně a nenásilně vtahuje do hlubin tématu.

Alica Minar & col. je umělecký kolektiv založený v roce 2020 slovenskou choreografkou a performerkou Alicou Minar. Minar pracuje na pomezí tanečního, fyzického a objektového divadla. Silná vizualita, v níž jdou narace a abstrakce ruku v ruce, je pro její tvorbu typická. Intuitivně, prostřednictvím bizarních situací, hledá humor a poezii, přitom je odhodlaná zkoumat a společně s divákem pitvat opomíjené aspekty tíživých společenských témat. Kolektiv působí v Česku a Německu.

Zdroj: Alica Minar & col.

Témata článku

Alica Minar & col.

Letohradská 10

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: