Derniéra inscenace S/he is Nancy Joe

Derniéra inscenace S/he is Nancy Joe

Derniéra inscenace S/he is Nancy Joe

V pondělí 22. února 2016 proběhne derniéra inscenace S/he is Nancy Joe v pražském divadle Ponec, za které obdržela Miřenka Čechová řadu ocenění. Den předtím bude k vidění i v plzeňském Moving Station. Jde o taneční a vizuální performance, jejíž podstatnou osu formují narativní a vizuální postupy komiksu a styl street-ballet kombinující prvky hip hopu, pop-and-lockingu, tuttingu se současným a klasickým tancem.
Inscenace S/he is Nancy Joe měla premiéru v roce 2012 a vzápětí s ním Miřenka Čechová odjela do USA, kde za ni získala cenu The Best of Dance by the Washington Post 2012 a rok na to i Herald Angel Award na Edinburgh Festival Fringe.
Představení je dokumentárním zpracováním jednotlivých příběhů transgender lidí, které jsem měla možnost osobně poznat, se kterými žiji, a kteří se stali mými přáteli. Někteří se na představení podíleli již svou přítomností v mém životě, jiní přímo darovali texty, deníky, poesii a další se stali pevnou součástí našeho tvůrčího týmu. Jsou to všechno nádherné, silné a velice výjimečné osobnosti, které mě jak lidsky, tak umělecky nesmírně obohatili a jimž vděčím za to, že vidím zase o trochu dál a hlouběji a jsem schopna nahlížet krásu a smysl z nové perspektivy,“ říká Miřenka Čechová.

Zdroj: Tanterhorse

Témata článku

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: