DFXŠ zve na premiéru baletu Mauglí

Od dnešního večera se mohou diváci Divadla F. X. Šaldy v Liberci vydat do indické džungle a prožít dobrodružství známého příběhu v moderním zpracování choreografky Mariky Mikanové. Výpravná taneční inscenace Mauglí vychází z Kiplingových Knih džunglí a pojednává o ztraceném chlapci, který svým příchodem zásadně změní fungování života vlčí smečky i zvířecí říše. První premiéra proběhne 24. září, druhá pak o dva dny později.

DFXŠ zve na premiéru baletu Mauglí

DFXŠ zve na premiéru baletu Mauglí

Příběh z džungle je výstižným odrazem lidské společnosti a přináší skryté poselství, jež připomíná důležitost úcty k přírodě a jejím zákonům. Dramatické i humorné scény provází hudba českého hudebního skladatele Aleše Březiny. Výtvarník Aleš Valášek vsadil na kostýmy, které podtrhují společné charaktery lidí a zvířat a jeho scéna promlouvá v duchu tajemného světa. S precizním ztvárněním nejrůznějších typů zvířat provedou tanečníci diváky mystickou zemí vlků, bláznivou kolonií opic, ale také nebezpečnými kouty džungle, kterým je radno se vyhnout.

Zdroj: DFXŠ

Témata článku

Marika MikanováMauglí

Balet DFXŠ

Divadlo F. X. Šaldy

Tanec

Balet Mauglí Liberec

vložil Jana

IP: 78.80.108.124
Reaguje na:
Představení libereckého divadla - Mauglí, je mimořádně povedené a nádherné. Krásná hudba i scéna, vynikající výkony všech účinkujících. Skutečně něco tak obohacujího se hned tak nevidí.
Navíc je tento balet vhodný jak pro dospělé tak pro děti.
Moc děkujeme za tento fantastický zážitek paní režisérce i všem zúčastněným na jevišti.
Divačka Jana

Zobrazit další komentáře 1

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: