Divoká karta Tanečních aktualit zná svého vítěze

Dnes byla v divadle PONEC po představení GUIDEd Tour vyhlášena Divoká karta Tanečních aktualit. Po tři měsíce nabízely Taneční aktuality umělcům možnost zaujmout porotu svým projektem a vyhrát na období od 1. 8. 2020 do 31. 7. 2021 balíček mediální podpory. Součástí balíčku je například konzultační činnost v oblasti plánování a tvorby rozpočtu, propagačních strategií a fundraisingu. Mimo to obsahuje také poskytování mediálního prostoru na webových stránkách Tanečních aktualit, zveřejňování zpráv, pozvánek, newsletterů a dalších propagačních příspěvků. Uchazeče hodnotila pětičlenná porota ve složení Yvona Kreuzmannová, Adriana Světlíková, Lucie Hayashi, Daniela Machová a Josef Bartoš.

Divoká karta Tanečních aktualit zná svého vítěze. Foto Vojtěch Brtnický.

Divoká karta Tanečních aktualit zná svého vítěze. Foto Vojtěch Brtnický.

Porota se rozhodla udělit cenu prvním třem finalistům, jejichž pořadí vyhlásili jednotliví členové poroty. Mezi finalisty se umístili Anna Benháková, Johana Pocková a SPOLK.

Třetí místo obsadila Anna Benháková, která obdržela tvůrčí rezidenci od Nové sítě a propagační prostor na stránkách Tanečních aktualit. Benháková se zajímá o propojení hlasu a tanečníka a porotu zaujala svým připravovaným projektem Báseň o nejistotě. Druhé místo patří tvůrčímu týmu SPOLK, který je složen ze studentů a absolventů Konzervatoře Duncan centre (Ester Trčková, Žaneta Musilová, Kateřina Jabůrková, David Králík, Adam Kmenta). Umělecké uskupení mladých tanečníků připravuje projekt s pracovním názvem Další!. Jeho tématem je nekonečné čekání a akutní stres jako impulz k negativním projevům lidského chování a jednání. Skupina SPOLK získala rezidenci od Tance Praha a pět hodin konzultací o mediálních potřebách souboru od Tanečních aktualit. První místo a Divoká karta Tanečních aktualit patří Johaně Pockové, která s tanečním spolkem POCKetART (Johana Pocková, Sabina Bočková, Inga Zotova-Mikshina, Pavla Vařáková) pracuje na tvorbě nového představení s názvem Treatment of remembering, jehož tématem je vztah člověka k nepříznivému vývoji a stavu životního prostředí.

Po vyhlášení a společném přípitku následovala diskuse o potřebách medializace tance, jejich možnostech a formách, kterou moderovala Lucie Hayashi.


Fotogalerie

Johana Pocková a Josef Bartoš. Foto Vojtěch Brtnický.

Johana Pocková a Josef Bartoš. Foto Vojtěch Brtnický.

SPOLK (Žaneta Musilová, Ester Trčková) a Yvona Kreuzmannová. Foto Vojtěch Brtnický.

SPOLK (Žaneta Musilová, Ester Trčková) a Yvona Kreuzmannová. Foto Vojtěch Brtnický.

Anna Benháková a Adriana Světlíková. Foto Vojtěch Brtnický.

Anna Benháková a Adriana Světlíková. Foto Vojtěch Brtnický.

Témata článku

Adriana SvětlíkováAnna BenhákováDivoká karta TAJohana PockováTaneční aktualityYvona Kreuzmannová

PocketArtSPOLK

Divadlo Ponec

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: