Jiří Bartovanec nastudoval se studenty Konzervatoře Duncan centre choreografii Kreatur od Sashy Waltz

TANEC PRAHA STUDENTŮM je programová linie festivalu, jejíž snahou je zprostředkovat studentům uměleckých škol i veřejnosti způsob práce různých osobností světové taneční scény. Letos není možné navázat na mezinárodní program, který je posunut na podzim a příští rok, proto využili pořadatelé festivalu TANEC PRAHA nabídky Jiřího Bartovance a Duncan centre konzervatoře sdílet zkušenost studentů posledních ročníků s nastudováním díla světoznámé choreografky Sashy Waltz - Kreatur. Výsledek práce studentů s Jiřím Bartovancem, dlouholetým členem souboru Sasha Waltz Guests, bude k vidění ve čtvrtek, 25. června 2020 od 17:00 h, následovat budou Q&A.

Kreatur (studenti Konzervatoře Duncan centre). Foto Anna Benháková.

Kreatur (studenti Konzervatoře Duncan centre). Foto Anna Benháková.

Jiří Bartovanec nastudoval choreografii Kreatur Sashy Waltz se studenty Konzervatoře Duncan centre. Počátkem března měli studenti této pražské konzervatoře příležitost seznámit se s jednou z nejnovějších choreografií Sashy Waltz. Inscenaci Kreatur přivezl do ČR jeden z jejích tanečníků a spolupracovníků Jiří Bartovanec. V týdenním workshopu měli studenti možnost zažít si tuto choreografii na vlastní kůži. Nikoli však jako diváci, ale přímo jako protagonisté. Workshop probíhal v době vypuknutí pandemie Covid-19 a z důvodu uzavření školních institucí nebylo možné nastudování dokončit.

Dát studentům živou zkušenost se soudobými choreografiemi od světoznámých tvůrců vzešel od ředitelky Romany Lisnerové. Škola tak otevírá nové možnosti pro své studenty, ve spolupráci s festivalem TANEC PRAHA a divadlem PONEC sdílí zkušenost studentů posledních ročníků s nastudováním díla.

Zdroj: Tanec Praha

Témata článku

Jiří BartovanecKonzervatoř Duncan CentreKreaturSasha Waltz

Tanec

Tanec Praha

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: