MOVE Fest 2020 představí Thálií oceněného mima v bezvědomí i otevřenou Ostravicu

Ve středu 7. října 2020 začne již sedmý ročník MOVE Festu. Diváci se mohou těšit například na Thálií oceněného mima Radima Vizváryho v doprovodu akrobatické skupiny Losers Cirque Company, českou premiéru nového projektu Brave New Life, představení ke kterému budou potřebovat vlastní mobilní telefon, či otevřený bývalý obchodní dům Ostravica. Festival potrvá pět dní a mimo ostravský Cooltour navštíví také Dům kultury města Ostravy, Hotel Palace nebo právě bývalé nákupní centrum.

Heroes (Radim Vizváry a  Losers Cirque Company).

Heroes (Radim Vizváry a Losers Cirque Company).

Sedmý ročník MOVE Festu svým programem reaguje na atypické situace spojené s koronavirovou krizí roku 2020. Jeho letošním tématem je New life , tedy v překladu nový život. Dramaturgie festivalu se tak zaměřuje na představení pojednávající o hledání cest k vlastnímu nitru a sebepoznání. Oproti standardní situaci byl festival přesunut na podzim letošního roku.

Festival zahájí český mim Radim Vizváry. Na pódiu Domu kultury města Ostravy stane s akrobatickou skupinou Losers Cirque Company představení Heroes , které vzniklo pod režijním vedením šéfa činohry Národního divadla Daniela Špinara. Ve stejný večer festival divákům nabídne také českou premiéru mezinárodního tanečního představení Brave New Life, které vzniklo za podpory z programu Creative Europe. Projekt byl veden Kulturním centrem Cooltour ve spolupráci s Tabačkou Kulturfabrik Košice.

Téma festivalu New Life reaguje na současnou situaci, kdy opravdu žijeme v nové době. Představení Brave new life otevírá otázky pravdy a manipulace. Naopak s Losers a Radimem Vizvárym se můžete odpoutat od běžného světa na vlně vrcholné akrobacie. Každé představení je něčím inovativní a obohacující a těší nás každá část festivalu, kterou se podaří dostat k divákům a účastníkům. Protože až ten společný celek dělá festival festivalem,” říká ředitelka festivalu Jana Ryšlavá.

Festival také do vybraných představení zapojí své návštěvníky – například během Cult Of Busy budou diváci reagovat na současnou hektickou dobu zapojením svých vlastních mobilních telefonů. Ostravu navštíví také člen uskupení PLAYBOYZ Martin Talaga se svým autorským představením SOMA , do kterého přizve vybrané ostravské performery. Mimo to poté Talaga vystoupí se svou „one-man-show“ Faunus.

Jedním ze speciálních bodů programu bude také site-specific projekt v režii tanečnice, režisérky a spisovatelky Miřenky Čechové, která svůj projekt umístila do prostor bývalého obchodního domu Ostravica. Na to organizátoři navážou také spolupořádáním dalšího z oblíbených večerů Pecha Kucha Night právě v tomto specifickém prostoru.

PROGRAM
MOVE fest 2020, 7. – 11. října 2020, Ostrava

ST 7. 10. 18:00
Losers Cirque Company: Heroes DKMO

ST 7. 10. 20:00 Cooltour: Brave New Life Cooltour

ČT 8. 10. 18:00 Martin Talaga: Soma Hotel Palace

ČT 8. 10. 21:00 Martin Talaga: Faunus Hotel Palace

PÁ 9. 10. 19:00 T.I.T.S.: Cult Of Busy Cooltour

SO 10. 10. 16:00/18:00 Tantehorse: Rise again, rise, my dust! Ostravica Textilia

NE 11. 10. 18:00 Burki & com.: Růžový samuraj Cooltour

Zdroj: Kulturní centrum Cooltour

Témata článku

Brave New LifeFaunusHeroesMartin TalagaRadim VizváryRůžový samurajSOMA

BURKI&COMLosers Cirque Company

Kulturní centrum Cooltour

Multižánrové

MOVE fest

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: