Soubor Losers Cirque Company v září otevře v Braníku vlastní scénu - Divadlo BRAVO! a chystá dvě premiéry

Novocirkusový soubor Losers Cirque Company má napilno, na podzim otevírá vlastní divadlo a připravuje dvě premiéry. Novým domovem pro soubor bude branické Divadlo BRAVO!, se kterým má velké plány. Pod taktovkou architektonického ateliéru A69 vracejí bývalému Branickému divadlu jeho někdejší lesk a slávu. V současné situaci, kdy Losers nemohli vystupovat, oblékli montérky a přiložili ruku k dílu. Za podpory fanoušků na rekonstrukci divadla zároveň vybrali v hithitové kampani přes 1 mil. korun. „Všem našim fanouškům a donátorům, kteří nám v kampani na rekonstrukci divadla přispěli, moc děkujeme,“ říká principál Losers Cirque Company Petr Horníček a dodává: „Věřím, že se nám povede vdechnout divadlu nový život a díky tomu se naše divadlo stane novou kulturní základnou pro široké okolí.“ Slavnostní otevření divadla se uskuteční 13. září 2020 a součástí bude hudebně-divadelní zdarma přístupný program.

MiMJOVÉ

MiMJOVÉ

Losers vstup na vlastní scénu oslaví následně na konci září premiérou. Ke spolupráci přizvali přední osobnost současné české pantomimy Radima Vizváryho, držitele Ceny Thálie, a poprvé ve své historii uvedou představení pro rodinné publikum s názvem MiMJOVÉ. V hlavní roli se v alternaci představí Vanda Hybnerová či Anna Polívková. Začátek listopadu bude ve znamení premiéry novocirkusového kabaretu Cizinec opět v režii Radima Vizváryho s Janem Cinou a Erikou Stárkovou v hlavní roli. Více na www.divadlobravo.cz.

Oficiální předání Divadla BRAVO! proběhne 13. září a v zdarma přístupném programu přivítají Losers Cirque Company první návštěvníky i vzácné hosty. Program začíná ve 14.00 hodin a součástí bude několik ukázek z vlastní tvorby souboru i práce spřátelených umělců, mimo jiné beatboxera Endrua nebo souboru Toy Machine. Slavnostní program vyvrcholí koncertem Josephine And The Band.

Inscenace Losers Cirque Company elegantně propojují i světy dalších divadelních žánrů. V novém představení MiMJOVÉ Losers Cirque Company poprvé v historii oslovuje rodinné publikum. V dobrodružném příběhu mistra Toriho a jeho tří parťáků v boji proti vládkyni temnoty Hidoře nechybí akrobacie, pantomima a humor. V hlavních rolích vyprávění o dobru a zlu se vystřídají v alternaci Vanda Hybnerová, Anna Polívková nebo Irena Kristeková a režisér a spoluautor představení Radim Vizváry. Vizuální zážitek podtrhnou výpravné kostýmy od Marka Cpina. Premiéra je plánována na 25. září.

Již nyní Losers intenzivně pracují na své druhé premiéře s názvem Cizinec: novocirkusový kabaret, kterou soubor chystá na 3. a 4. listopadu. V hlavní roli se představí v alternaci v mužské verzi kabaretu Jan Cina a v ženské verzi kabaretu Erika Stárková. Originální představení v režii Radima Vizváryho, s hudbou čerstvého držitele Českého lva Ivana Achera a choreografií Miřenky Čechové nabídne akrobatická čísla, která umocní jedinečná práce se světlem pod taktovkou Michaela Bláhy. Společně vytváří svět, ve kterém se emoce mění jako jarní počasí a vypráví příběh hlavní postavy, která putuje napříč různými kulturami a hledá sama sebe.

Do Divadla Bravo! Losers stěhují i všechna svá další představení. Od nové sezony tak kromě zmíněných novinek mohou diváci navštívit představení The Loser(s), Kolaps, Vzduchem a Heroes nebo se zúčastnit Site specific prohlídky nového Divadla BRAVO!.

Zdroj: SMART Communication s.r.o.

Témata článku

Cizinec: novocirkusový kabaretMiMJOVÉRadim Vizváry

Losers Cirque Company

Divadlo BRAVO!

Multižánrové

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: