Studio ALTA zahajuje svou první sezónu v nových prostorách v Libni

Po měsících stěhování z karlínské Invalidovny zahájí Studio ALTA svou patnáctou sezónu. V roce 2023 čeká kulturní centrum počátek nové etapy v prostoru bývalého Panského pivovaru v Libni. Otevření libeňské sezóny proběhne 3. května od 11 do 23 hodin v rámci celodenního programu Studio ALTA ~~~ Neustále v pohybu / Studio ALTA v Libeňském pivovaru.

Foto: Darja Lukjanenko

Foto: Darja Lukjanenko

Bývalý Pivovar v Libni se stal novým sídlem Studia ALTA již na začátku roku 2023. S přesunem probíhá také crowdfundingová kampaň na rozsáhlou rekonstrukci prostor a bývalý Pivovar se tak začíná pomalu, ale jistě proměňovat před očima na nové kulturní centrum. Studio ALTA je ale na začátku dlouhé cesty k vybaveným a funkčním prostorům. Květnové otevření proto vnímá spíše jako zahájení první sezóny v Libni než dosažení vysněného cíle.

„Čeká nás ještě mnoho práce na přípravách prostoru, který bude plně zrekonstruovaný a připravený otevřít všechny své dveře pro umělce a veřejnost. Nicméně postupujeme a nabízíme i divákům možnost zažít zajímavý program a nahlédnout do procesu příprav,” poznamenává výkonná ředitelka Studia ALTA Lída Vacková. „Naše patnáctá sezóna se bude odehrávat v Libni, v nových prostorách a okolí, ale také u našich partnerských organizací v Praze a regionech. Pokračovat budeme i v prezentaci českého nezávislého umění v zahraničí,” dodává.

V rámci otevíracího programu 3. května se mohou návštěvníci a návštěvnice těšit na hravé a kreativní programy pro děti, performance, divadelní představení, a nakonec i speciální večerní událost. Vrcholem zahajovacího programu je party performance Altalicious (participující umělci: David Králík, Jaro Viňarský, Helena Arenbergerová, Jitka Čechová, Zdenka Brungot Sviteková, Tomáš Janypka, Martina Hajdyla Lacová, Johana Pocková, Sabina Bočková, Eva Priečková a Jana Maroušková), která bude třpytivou taneční událostí. Studio ALTA rozvibruje a rozzáří v obklopení známých jmen taneční a divadelní scény, která jsou Studiu ALTA dlouhodobě blízká. Vstupné na celou akci je zdarma.

Květnová akce zahájí programově pestrou sezónu, která bude postupně oživovat prostor bývalého Pivovaru a jeho okolí. V programu sezóny 2023 navazuje Studio ALTA na úspěšný program, který realizovalo v Invalidovně. V květnu například uvede v pražské premiéře novou inscenaci Whoman souboru Ufftenživot a Studia ALTA, audiovizuální performance Badman od Nely H. Kornetové, čerstvě oceněné performerky divadelní cenou Thálie či performance Vnorená slovenské formace Odivo, ve které se vystřídají tři různé osobnosti české taneční scény.

Zdroj: Studio ALTA

Témata článku

Lída Vacková

Panský pivovar LibeňStudio ALTA

Praha

MultižánrovéTanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: