Zemřel bývalý choreograf Královského baletu Liam Scarlett. Byl obviněn ze sexuálních deliktů

Ve věku pouhých 35 let zemřel bývalý choreograf londýnského Královského baletu Liam Scarlett. Příčina úmrtí zatím není známa a rodina zesnulého umělce žádá o soukromí. Scarlett zemřel rok poté, co byl obviněn ze sexuálních deliktů a opustil londýnské těleso.

„S velkým zármutkem oznamujeme tuto tragédii, předčasné úmrtí našeho milovaného Liama,“ napsala tanečníkova rodina v sobotním prohlášení. Zároveň požádala o respektování jejího soukromí, aby mohli Scarlettovi blízcí ztrátu zpracovat.

Ke Scarlettově úmrtí se vyjádřila i Královská opera, která je podle prohlášení na Twitteru „hluboce zarmoucena Liamovou smrtí“. Vyjádřila sounáležitost s rodinou a přáteli svého bývalého zaměstnance.

Královská opera rozvázala spolupráci se Scarlettem loni, když byl choreograf obviněn ze sexuálních deliktů spáchaných na studentech Royal Ballet School. Vztah s tvůrcem přerušil i The Australian Queensland Ballet.

Liam Scarlett, rodák z britského Ipswiche, studoval tanec na Linda Shipton School of Dancing i na proslulé Royal Ballet School. Do souboru Královského baletu vstoupil v roce 2006, v roce 2012 ukončil svou aktivní kariéru, aby se mohl věnovat choreografii. V roce 2014 se stal nejmladším choreografem, který vytvořil pro soubor celovečerní představení.

Recenze na díla Liama Scarletta uveřejněné na Tanečních aktualitách naleznete níže:

https://www.tanecniaktuality.cz/recenze/trikrat-kralovsky-balet

https://www.tanecniaktuality.cz/kritiky/frankenstein-necekejte-horor-ale-uchvatny-balet-liama-scarletta

https://www.tanecniaktuality.cz/reportaze/bernstein-100-kralovsky-londynsky-balet-a-oslava-leonarda-bernsteina

 

Zdroj: www.independent.co.uk

Témata článku

Liam Scarlett

The Royal Ballet

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: