Ballet Hommes Fatals představí novinku v Divadle na Vinohradech

Ballet Hommes Fatals představí novinku v Divadle na Vinohradech

Ballet Hommes Fatals představí novinku v Divadle na Vinohradech

Ballet Hommes Fatals uvede stejnojmenné představení v pražském Divadle na Vinohradech 30. září 2018. Jedná se o soubor baletních umělců, ve kterém virtuózní ženské role klasického baletního repertoáru ztvárňují muži. Hlavními choreografy programu jsou Benjamin Husson, Guido Sarno a Mathias Deneux. Pro diváky bude připravena novinka - slavná scéna z baletu Romeo a Julie v parodickém podání.

„Tento soubor jsme založili, protože se žádný podobný žánr v České republice nevyskytoval. Premiéra i další reprízy byly úspěšné, diváci byli nadšeni, měli jsme z toho velkou radost. V nové divadelní sezoně přichází představení v novém kabátě. Přidali jsme nové číslo. Labutí jezero zatančí premiérově Giovanni Rotolo jako Odetta. Také jsme vyšperkovali některé kusy ze známých baletů, aby měly zajímavější pointu a diváci se více pobavili,“ podotýká choreograf a sólista souboru Mathias Deneux.
Během komponovaného večera se představí sólisté souboru Karel Audy, Veaceslav Burlac, Giovanni Rotolo, Guido Sarno, Mathias Deneux, Jiří Waňka, Domenico di Cristo, Benjamin Husson a Federico Ievoli. Soubor obsahuje jen pánské obsazení, osm baletek a jednoho tanečníka.
Repertoár tvoří nejznámější scény z baletů v nové a komické podobě, jako jsou např. Labutí jezero, Šípková RůženkaDon Quijote, Giselle, Umírající labuť, Diana a Akteon a nově taky Romeo a Julie.
„Balkonovou scénu z Romea a Julie neuvedeme v klasické podobě, jak jsou diváci zvyklí, vyváříme zcela novou choreografii, příběh bude trochu sarkastický s překvapivým vyústěním, stejně jako naše Labutí jezero. I další známé variace předvedeme divákům v nečekané a originální podobě. Vybrané scény jsou vtipně vytvořené, jak po choreografické, tak herecké stránce,“
 doplňuje choreograf a tanečník Benjamin Husson.

Zdroj: Ballet Hommes Fatals

Témata článku

Balet

Ballet Hommes Fatals

Divadlo na Vinohradech

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: