Bohemia Balet v Divadle Komedie

Lamp Art - choreografie David Lampart.

Lamp Art - choreografie David Lampart.

Bohemia Balet, soubor Taneční konzervatoře hl. m. Prahy, vystoupí v Divadle Komedie 1. dubna 2019. V rámci programu budou uvedeny dvě nové choreografické kompozice.

Tou první bude Lamp Art člena Bohemia Baletu Davida Lamparta, kterou připravil pro účast na Mezinárodní choreografické soutěži v německém Hannoveru. Pro soubor vytvořil např. balet o Carmen a také řadu tanečních miniatur (Beethoven, Shark, Ona a On, Dívka s kufrem aj.).

Novinkou bude také Ballaré francouzské choreografky Bérangère Andreo, která spolupracuje se souborem řadu let. Připomeňme její balet Lunneda, za který získala 1. cenu za choreografii na Celostátní přehlídce současného tanečního umění ČR v roce 2012, či balet Petr Pan z roku 2013 a Oliver Twist z roku 2016, které uváděl Bohemia Balet nejen ve Stavovském divadle, ale také na scénách v ČR i v zahraničí. „Věříme, že i poslední práce Bérangère Andreo pro soubor Bohemia Baletu přinese divákům podívanou plnou radosti a pohody,“ dodávají zástupci Bohemia Baletu.

Program doplní Sen horké letní noci choreografa Filipa Veverky, který byl poprvé uveden v lednu na scéně Stavovského divadla a Dům Bernardy Alby v choreografii Hany Litterové, který představil Bohemia Balet při svém hostování v japonské Toyamě v letos v únoru.

Zdroj: Bohemia Balet


Fotogalerie

Lamp Art - choreografie David Lampart.

Lamp Art - choreografie David Lampart.

Témata článku

Bérangere AndreoDavid LampartFilip VeverkaHana Litterová

Bohemia Balet

Divadlo Komedie

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: