Divadlo Ponec zve na předpremiéru triptychu Together Alone

Co přinesou nečekaná setkání a křížení osudů? A znamená fyzická blízkost i blízkost emocionální? Odpovědi na tyto otázky diváci najdou 18. července v divadle Ponec, a to v triptychu Together Alone ukrajinské tanečnice a choreografky Yany Reutové.

Divadlo Ponec zve na předpremiéru triptychu Together Alone

Divadlo Ponec zve na předpremiéru triptychu Together Alone

Together Alone I - Lost, kvintet pěti ukrajinských tanečnic, vznikl na pozadí událostí loňského roku. Přibližuje nejistotu a obavy, které denně přináší status uprchlíka v cizí zemi. Vedle mísení pocitů samoty a sounáležitosti se však snaží hledat i záblesky naděje. Druhá část, Together Alone II - Invisible Traces, je určitou integrací autorky do prostředí, ve kterém tvoří. Vznikla spoluprací s českými umělci a umělkyněmi, a to jak po pohybové, tak výtvarné stránce. Jejím motivem jsou otisky prstů, neviditelné stopy, které na sobě vzájemně zanecháváme jako letmé důkazy prožité blízkosti. 

Triptych tematicky uzavře část Together Alone III - Endless Talks, úvaha o osudovosti, náhodách a vůli, které udávají směr našich životů. Třetí díl je spojením Yany Reutové a Ladjiho Koneho, Ukrajiny a Burkiny Faso. Duet vznikl na základě náhodného setkání a dlouhých rozhovorů o kulturních hodnotách, tradicích a vznímání tance. Tvůrčí tým doplnil během rezidence v Praze český hudebník Tomáš Kerle, jehož hudba se stala propojujícím prvkem celého triptychu.

Zdroj: Divadlo Ponec

Témata článku

Yana Reutova

Divadlo Ponec

Praha

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: