Festival TANEC PRAHA pokračuje v září, vrcholem bude představení Williama Forsytha

Podzimní etapu festivalu TANEC PRAHA otevře 11. září 2021 představení A Quiet Evening of Dance Williama Forsytha. Festival dále nabídne dvě premiéry: Silent Mob reagující na pandemická témata samoty versus sdílení a mezinárodní Open Air projekt ICARUS, ve kterém profesionálové spolupracují s teenagery. Pro velký zájem znovu proběhne site-specific projekt Žižkov v pohybu.

William Forsythe - A Quiet Evening of Dance

William Forsythe - A Quiet Evening of Dance

Originální kombinaci baletu a hip hopu nabídne 11. září představení A Quiet Evening of Dance Williama Forsytha v Hudebním divadle Karlín. Ten společně s Jiřím Kyliánem a Ohadem Naharinem tvoří ikonickou trojici špičkových světových choreografů současného tance.

Yvona Kreuzmannová, zakladatelka a ředitelka Tance Praha, dodává: „Fenomenální Forsythe potěšil naše diváky již v roce 2000. Plánovali jsme jeho návrat po 20 letech, ale loni prostě nebyla šance. Jsme nadšeni, že nám dokázal dát termín v září. Dílo nastudoval se svými oblíbenými, vyzrálými tanečníky, kteří si dokáží vychutnat každý detail, nechybí mu tak vzácný pohybový humor.” 

Díky červnovému úspěchu pokračuje zkoumání pomyslného žižkovského gordického uzlu: v rámci site-specific projektu Žižkov v pohybu se uskuteční čtyři outdoorové performance.

Festival dále nabídne českou premiéru koprodukčního projektu festivalů TANEC PRAHA a Divadelná Nitra: ICARUS. Čeští a slovenští teenageři v něm v režii Marie Gourdain reflektují téma svobody a hranic. Představení proběhne také v plenéru.

V rámci červnové etapy byla možnost zúčastnit se otevřené zkoušky Silent Mobu Temporary Collective a Terezy Ondrové. V září proběhne premiéra tohoto projektu reagujícího na témata samoty a sdílení zesílené pandemickou zkušeností prostřednictvím audio taneční performance odehrávající se skrze sluchátka ve veřejném prostoru.

Zdroj: Tanec Praha z.ú. 

Témata článku

A Quiet Evening of DanceIcarusMarie GourdainSilent MobTereza OndrováWilliam Forsythe

Temporary Collective

Tanec

Tanec Praha

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: