Kryštof Šimek rezignoval na pozici uměleckého vedoucího Pražské taneční konzervatoře

Po roce a půl ve funkci uměleckého vedoucího Pražské taneční konzervatoře a střední odborné školy, s.r.o. se Kryštof Šimek rozhodl svou pozici pustit ke konci ledna 2022. Bývalý tanečník Národního divadla a Divadla J. K. Tyla v Plzni svůj odchod oznámil na sociálních sítích.

Kryštof Šimek. Foto: Pavel Hejný.

Kryštof Šimek. Foto: Pavel Hejný.

Šimek se vedoucím stal ve svých sedmadvaceti letech a podle svých slov přišel do školy plný nadšení, elánu a odhodlání. V rozhovoru pro Taneční aktuality z loňského listopadu například vyjádřil některé své ambice: „Také bych chtěl změnit pohled na tanec. Klasickou techniku není třeba měnit, ale pohled na ni ano. Mým největším cílem ale je pozvednout obor moderního tance. Doteď to fungovalo především tak, že kdo nevynikal v klasice, šel na modernu. Rád bych ale z moderny udělal plnohodnotný obor.” Celý rozhovor si můžete přečíst zde.

Ve svém vyjádření na Facebooku Šimek napsal, že si velmi váží, že dostal možnost „pro český tanec něco udělat“, a také všech svých studentů a kolegů pedagogů. Přesný důvod svého odchodu z konzervatoře sice neuvedl, ale napsal, že „i tato umělecká instituce se stala obětí uměleckého nepochopení a špatných rozhodnutí.

 

Zdroj: Facebook a Taneční aktuality.cz

 

 

Témata článku

Pražská taneční konzervatoř

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

SOUVISEJÍCÍ

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: