Poslední večeře – nová baletní gansterka se představí divákům v polovině září

Poslední večeře – nová baletní gansterka se představí divákům v polovině září

Poslední večeře – nová baletní gansterka se představí divákům v polovině září

Dekkadancers uvedou na pražské scéně Jatka78 ve dnech 16. a 17. září 2017 premiéry své celovečerní baletní gangsterky Poslední večeře. Černohumorná baletní komedie vypráví o tom, co se stane, když dva francouzští kuchaři naservírují mafiánským bossům nepříliš zdařilý pokus o pomstu.

Příběh zavede diváky do italské vesnice, oligarchovy vany s vířivkou i do německé policejní cely, kde je čekají divoké přestřelky, vášnivá romance, policejní akce a smrtící krása ruských baletek. To vše v podání tanečníků Národního divadle v Praze.
Choreografové Štěpán Pechar, Marek Svobodník a Ondřej Vinklát pod dramaturgickým a režijním vedením Štepána Benyovzského se rozhodli využít uměleckou všestrannost souboru Dekkadancers, a proto představení hudebně doprovází sami účinkující. Diváci uvidí pianistu zvednout se od svého nástroje a zatančit sólo, uslyší tajnou agentku zpívat truchlivou melodii a šéf Interpolu přednese melodram o těžkém životě primabaleríny.
Jeden z leaderů souboru Marek Svobodník zve na toto představení a říká: „Nová delikatesa z Dekka kuchyně vás nabije nezkrotným tancem, živou hudbou a humorem černým jako noc. Přijďte se zasmát i dojmout se všemi třinácti interprety Dekkadancers.“

Zdroj: Tisková zpráva

Témata článku

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: