Pražská taneční konzervatoř představí klasický balet Esmeralda

V neděli 14. ledna odprezentují v Divadle na Vinohradech posluchači Pražské taneční konzervatoře a střední odborné školy s.r.o. klasický balet Esmeralda v choreografii Maria Petipy a pedagogů konzervatoře. Na jevišti se představí studenti napříč ročníky a pochlubí se svou téměř roční intenzivní prací.

Foto: Alexandr Janeček a Kryštof Hrubý

Foto: Alexandr Janeček a Kryštof Hrubý

Klasický balet Esmeralda je inspirovaný románem Viktora Huga Notre Dame de Paris - Chrám Matky Boží v Paříži. Tanečníci diváky provedou přátelstvím krásné Esmeraldy a ošklivého hrbatého Zvoníka, ale také ukážou sílu lásky doplněnou řadou komických scén. Několik desítek studentů ze všech ročníků Pražské taneční konzervatoře pod vedením jejich pedagogů nastudovali 70minutovou choreografii, která bude v rámci večera rozdělena krátkou pauzou. Jelikož se jedná o příběh se šťastným koncem a děj je zpracovaný pro všechny věkové kategorie, zcela jistě potěší jak dětské, tak dospělé diváky.

Premiéra představení proběhla 18. listopadu ve Filharmonii Hradec Králové v rámci 12. ročníku cyklu Opera a balet dětem. Reprízy se uskutečnily v prosinci v Třeboni a v Českém Krumlově a právě ta další se bude konat 14. ledna v Divadle na Vinohradech.

Zdroj: Adéla Kašparová, Pražská taneční konzervatoř

Témata článku

Pražská taneční konzervatoř a střední odborná škola

Divadlo na Vinohradech

Praha

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: