TANECVALMEZ láká na mistry hip hopu a break dance z Francie, funkového Vahe Akopjana či Burki&Com a Doru Hoštovou

TANECVALMEZ láká na mistry hip hopu a break dance z Francie, funkového Vahe Akopjana či Burki&Com a Doru Hoštovou

TANECVALMEZ láká na mistry hip hopu a break dance z Francie, funkového Vahe Akopjana či Burki&Com a Doru Hoštovou

12. ročník mezinárodního festivalu TANECVALMEZ chystá různorodou ochutnávku soudobého tance. Na programu budou tanečníci break dance a hip hopu z Francie či romsko-arménský funk a soul skupiny BKP vedené Vahe Akopjanem. Chybět nebude ani scénický tanec v podání Burki&Com a Dory Sulženko Hoštové. Festival proběhne ve dnech od 17. do 19. října 2019.

Fanoušky festivalu letos čeká několik překvapení. „V sobotu si nenechte ujít taneční bitvu, neboli  battle, s českou i zahraniční porotou. Bude mezi nimi např. Bboy Junior, jeden z nejlepších break dancerů na světě,“ prozrazuje ředitelka festivalu Milada Borovičková. Další novinkou je páteční happening na náměstí Valašského Meziříčí, připraveny jsou i workshopy s účinkujícími.

Ústřední postavou Bachtale Kale Phrala (BKP) je Vahe Akopjan, tanečník „urban style“ a hip hopu v Česku. Za sebou má řadu ocenění i spolupráci s hvězdami jako 50 Cent a další. Umělce z romsko-arménské skupiny BKP spojuje láska k funku, soulu a lockingu – specifickému stylu street dance založenému na hravosti. Do Zašové přijedou se show, kterou vytvořili speciálně pro TANECVALMEZ. V rytmu break dance a hip hopu se ponesou také další choreografie. V Dos au mur se v hlavních rolích představí několikanásobní šampioni v break dance Camille Regneault (Bgirl Kami) a Julien S. Maximin (Bee D), s duetem Addiction vystoupí Junior Bosila (Bboy Junior) a řecká mistryně street dance Kalliopi Tarasidou.

Scénický tanec budou reprezentovat dvě česká uskupení. Pražský soubor Burki&Com se vrací na festival po třech letech s choreografií Největší přání s podtitulem „balet ironie a radosti“. Soubor propojuje současný tanec s prvky divadla a kabaretu. Dvě inscenace uvede také Dora Sulženko Hoštová. V duetu Proces vypráví příběh vzniku tanečního díla a zároveň poukazuje na nešvary soudobé tvorby. K tomu se vrací i v Progresu, kde se k tanečníkům přidají navíc mim a artista z cirkusu.

Zdroj: Tisková zpráva

Témata článku

Dora Sulženko HoštováJana Burkiewiczová

Tanec

TANECVALMEZ

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: