ME-SA a divadlo Ponec přichází se speciálním pohybovým workshopem Inbetween Movements

V prosinci připravuje nezávislá platforma pro současný tanec ME-SA ve spolupráci s divadlem Ponec pohybový workshop Inbetween Movements. Dvoudenní workshop povedou zkušené tanečnice a choreografky Martina Hajdyla Lacová a Soňa Ferienčíková. Workshop vychází z experimentálního tanečního představení Soft Spot, které vzniklo ve spolupráci s významnou maďarskou choreografkou Adrienn Hód.

Festival Tanečno. Foto:  Marek Jančúch

Festival Tanečno. Foto: Marek Jančúch

Inbetween Movements proběhne ve Studiu Krenovka v Praze ve dnech 16. a 17. prosince. Je určen tanečníkům, performerům, choreografům, hercům a všem, kteří pohyb zkoumají jako vyjadřovací prostředek. Účastníci budou mít možnost během workshopu rozvíjet fyzické možnosti těla, jeho vytrvalost a imaginaci formou improvizace a jednoduchých fyzických zadání. Každá z lektorek nabídne specifickou práci s tělem a bude sdílet vlastní zkušenosti s principy, na kterých je vystavěno představení Soft Spot. V ceně workshopu je také vstupenka na představení Soft Spot dne 16. prosince v divadle Ponec.

Soňa Ferienčíková je tanečnice, choreografka a zakladatelka produkční skupiny BOD.Y. Momentálně působí jako umělkyně na volné noze. Věnuje se současnému tanci, experimentálnímu divadlu a tanečnímu filmu. Kromě Bratislavy studovala v Praze, Antverpách, Salzburgu a New Yorku. Spolupracovala s různými českými, slovenskými i zahraničními cřoreografy a vystupovala na Slovensku, v Česku, Maďarsku, Německu, Polsku, Francii, Belgii, Holandsku, Španělsku, Skotsku, Švýcarsku, Portugalsku, Bulharsku, Litvě, Lotyšsku, Itálii, Turecku, Izraeli, Mexiku a Číně. Soňa byla nominovaná na cenu DOSKY v kategorii Mimořádný počin v oblasti tanečního divadla.

Martina Hajdyla Lacová vystudovala Akademii múzických umění v Praze, obor Pedagogika tance. Od roku 2010 působí jako tanečnice, choreografka a pedagožka na volné noze. Je zakládající členkou skupiny ME-SA, která působí od roku 2008. Ve Švýcarsku spolupracovala se souborem DA MOTUS! a v Norsku s choreografkou Karen Foss. V letech 2011, 2012 a 2017 byla nominována na Tanečnici roku; její autorské sólo bylo v roce 2012 nominováno na Taneční inscenaci roku 2012. V roce 2015 získala cenu Tanečnice roku za výkon v představení SuperNaturals. Za sólový výkon v představení L/One of the Seven v choreografii Andreja Petroviče byla nominovaná na Cenu Thálie 2016. Za mimořádný taneční výkon v představení Soft Spot získala cenu Českých center. Martina ve své tvorbě využívá tanec jako koncept, jako součást komunikace a interakce, jako přirozený pohyb lidských těl.

Zdroj: ME-SA

Témata článku

ME-SA

Divadlo PonecStudio Krenovka

Praha

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: