Na Colours of Ostrava vystoupí Losers Cirque Company, Spitfire Company nebo Halka Třešňáková

Na Colours of Ostrava vystoupí Losers Cirque Company, Spitfire Company nebo Halka Třešňáková

Na Colours of Ostrava vystoupí Losers Cirque Company, Spitfire Company nebo Halka Třešňáková

Na letošním festivalu Colours of Ostrava, který se v industriálním areálu ostravských Dolních Vítkovic koná od 14. do 17. července 2016, vystoupí Losers Cirque Company se svým novocirkusovým představením Walls & Handbags režijní dvojice SKUTR a choreografky Jany Burkiewiczové. Dále Spitfire Company s představením Antiwords nebo Halka Třešňáková s Für die Macht.
„Jsem rád, že se nám letos podařilo na festival získat několik oceněných inscenací,” líčí dramaturg divadelní scény Jiří Moravčík. „Inscenace Antiwords souboru Spitfire Company se prosadila i na mezinárodní scéně, Walls & Handbags naopak patří k tomu nejlepšímu, co loni u nás vzniklo v žánru nového cirkusu,” doplňuje Moravčík.
Představení Walls & Handbags souboru Losers Cirque Company, režijní dvojice SKUTR a choreografky Jany Burkiewiczové nabízí divadelně-tanečně-akrobatické podívanou, ve které vystupují akrobaté, tanečníci a také osmiletý herec Kryštof Unger. Inscenace získala Cenu Divadelních novin v kategorii Taneční a pohybové divadlo.
Inscenace Antiwords souboru Spitfire Company je ovlivněna dílem Václava Havla a především jeho hrou Audience a jejím zpracováním režisérem Jiřím Menzlem. V hlavní roli spolu s aktérkami inscenace se představí i velké hlavy od sochařky Pauliny Skavové a hudba Sivan Eldar speciálně složená pro tuto událost. Představení Antiwords bylo uvedeno již na třech kontinentech a získalo řadu domácích i zahraničních ocenění.
Herečka a performerka Halka Třešňáková přiveze na Colours of Ostrava představení Für die Macht. „Miss World Halka v něm podporuje vitální společnost jako jedinou možnost dosažení světové demokratické demokracie. Miss World Halka cítí zodpovědnost za dialog napříč kontinenty. Za vyřešení globálních problémů světa. Miss World má velice realistický plán pro rok svého funkčního období. Krása je to, co otevírá dveře do skutečně každého obydlí, do každého srdce i duše. Chlebem proti hladu. Ledem proti teplu. Zvony místo zbraní,“ dodávají organizátoři.
Festival Colours of Ostrava nabízí přes 300 programových bodů (kromě koncertů i divadla, filmy, workshopy, diskuse, výtvarné aktivity). K tradičnímu návštěvnickému servisu budou patřit dvě stanová městečka (jedno těsně vedle areálu), Family park a Dětská zóna s programem, pitná voda zdarma, sleva VLAK+ s Českými drahami, velkoplošné projekce, půjčovna kol, tribuny, program pro zdravotně znevýhodněné návštěvníky Colours bez bariér, výhodné vstupy do objektů v Ostravě Colours Plus apod.

Walls & Handbags - trailer: https://www.youtube.com/watch?v=dknAekWvBoQ

Antiwords - trailer: https://vimeo.com/90484102

Více informací na www.colours.cz.

Zdroj: ArtsMarketing.CZ

Témata článku

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: