Workshop Institutu Pavla Šmoka: Jak zachytit paměť tance

Nadační fond a Institut Pavla Šmoka připravil dvoudenní workshop s odborníky pracujícími v tanečních a divadelních archivech, který proběhne ve dnech 27. a 28. května v Domě tanečního umění v Braníku. Svou praxi představí specialisté na tvorbu a správu divadelních a tanečních archivů a podělí se o své postupy a příklady. 

Dům tanečního umění Praha, foto: Michal Hančovský

Dům tanečního umění Praha, foto: Michal Hančovský

Přijedou hosté ze Slovenska, Německa a Nizozemí, kteří představí fungování sbírek Divadelného ústavu v Bratislavě, Deutsches Tanzarchiv Köln nebo systematizaci sbírek Akademie der Künste v Berlíně. Program bude koncipovaný jako přednášky a prezentace, důležité však je se vzájemně setkat, seznámit a sdílet svou práci. „Zabýváme se podobnými problémy, proto se chceme inspirovat u zkušených výzkumníků. Našimi tématy jsou například systémy katalogizace, digitalizace a uchovávání digitálních dat, kybernetická bezpečnost nebo softwarová řešení databází,“ uvádí koordinátorka aktivit IPŠ Lucie Kocourková. Program bude probíhat po oba dny od 9:00 do 16:00 hodin.

Pokud máte zájem se s odborníky setkat a poslechnout si příklady z praxe, můžete se registrovat na e-mailu kocourkova@institutpavlasmoka.cz – účast je pro registrované zdarma. Můžete se zúčastnit jednoho či dvou dnů, IPŠ ale doporučuje přijít na oba dny. Projekt je realizován za finanční podpory Národního plánu obnovy.

Zdroj: Johana Mravcová, Balet Praha; Nadační fond a Institut Pavla Šmoka

Témata článku

Dům tanečního umění v BraníkuInstitut Pavla Šmoka

MultižánrovéTanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: