Dance Life Expo 2014 je za dveřmi!

Dance Life Expo 2014 je za dveřmi!

Dance Life Expo 2014 je za dveřmi!

Pro všechny milovníky tance se o víkendu od 7. do 9. listopadu 2014 otevřou brány brněnského výstaviště s veletrhem tance Dance Life Expo 2014. Po roce se opět pod jednou střechou sejdou tanečníci všech myslitelných žánrů a stylů, aby prostřednictvím kurzů, workshopů, ukázek tanců a choreografií i v rolích vystavovatelů ukázali návštěvníkům mnohostrannou tvář tanečního světa. Pod záštitou Art 4 People se hlavní programové celky Classic & Modern Dance a Couple & Thematic Dance mohou pochlubit množstvím workshopů s českými i zahraničními lektory a také třídenním programem nejen na divadelní scéně veletrhu „Theatre Stage“, ale i na hlavní scéně „Evropa 2 Stage“.
Jako hvězdy pilíře Classic & Modern Dance povedou své lekce například mexický tanečník Fernando Dominguéz, který se svým souborem For Dance vystoupí také na Theatre Stage, či Mário Radačovský, který v současné době působí jako umělecký vedoucí baletního souboru Národního divadla Brno, ale na DLE se představí jako lektor klasického tance. Dalšími neopomenutelnými lektory klasického a moderního tance budou Linda Rančáková, Qaša, Tomáš Kuťák či Oliver Mahar a Jitka Tůmová – sólisté Pražského komorního baletu.
Workshopy vedené odlehčenou formou open classes, jež budou otevřené pro všechny zájemce o vyzkoušení daného tanečního stylu, povedou sólista Divadla F. X. Šaldy v Liberci Jan Březina, španělská tanečnice a precizní lektorka Agurtzane Peréz Olóriz, která na DLE vyučovala i minulý rok, a choreografka Národního divadla Moravskoslezského Kristýna Slezáková. Pro děti budou v Kids studiu jako každý rok připraveny workshopy Contemporary dance se zkušenou, oblíbenou lektorkou Adélou Judasovou.
V rámci pilíře Couple & Thematic Dance budou na letošním ročníku prezentovány taneční styly: standardní tance vyučované Petrem Zabystrzanem a Monikou Mihalíkovou, latinskoamerické tance vedené Zdeňkem Rezlerem a Evou Krejčířovou, argentinské tango pod taktovkou Lídy Janské a Antonia Aldea, a dále také brazilský funk a zouk, flamenko, salsa, bachata, west coast swing, lindy hop a afro dance s těmi nejlepšími lektory v daném stylu.
Slavnostním vyvrcholením celého veletrhu bude GALA PŘEDSTAVENÍ baletních souborů, konané v sobotu v 18:30 na Theatre Stage. Během jediného večera bude možné zhlédnout přehlídku toho nejlepšího, co česká baletní scéna může nabídnout. Divákům se v komponovaném programu představí téměř všechna velká kamenná divadla s baletními soubory. Ukázky z repertoáru představí: Divadlo F. X. Šaldy Liberec, Divadlo J. K. Tyla v Plzni, Moravské divadlo Olomouc, Národní divadlo Brno, Národní divadlo Praha a Pražský komorní balet. Podrobný program a veškeré informace naleznete na stránkách www.dancelifeexpo.cz Zdroj: Art 4 People

Témata článku

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: