Daria Klimentová oznámila ukončení kariéry, rozloučí se rolí Julie na scéně Royal Albert Hall

Daria Klimentová oznámila ukončení kariéry, rozloučí se rolí Julie na scéně Royal Albert Hall

Daria Klimentová oznámila ukončení kariéry, rozloučí se rolí Julie na scéně Royal Albert Hall

Daria Klimentová, primabalerína Anglického národního baletu a jedna z nejuznávanějších hvězd klasického baletu, oznámila ukončení kariéry. Naposledy zatančí roli Julie v Royal Albert Hall v červnu tohoto roku. Vadim Muntagirov, s nímž tvořila jedno z nejobdivovanějších baletních partnerství moderní doby, se k ní připojí jako Romeo ve velkolepé produkci baletu Romeo a Julie choreografa Dereka Deana.
Daria přináší své vlastní zvláštní kouzlo do všeho, co dělá. Přeji jí mnoho úspěchů a štěstí v její budoucnosti. Tato skvělá umělkyně mi bude chybět,“ říká Tamara Rojo, umělecká ředitelka Anglického národního baletu, jehož členkou byla Daria Klimentová plných 18 let.
Dariina poslední vystoupení s Anglickým národním baletem a s Vadimem Muntagirovem v Romeovi a Julii budou uvedena 4., 19. a 22. června 2014 v Royal Albert Hall v Londýně. Deanova inscenace Shakespearovy nadčasové tragédie, v níž účinkuje na 120 tanečníků, herců a šermířů, oživuje všechny emoce nejznámějšího milostného příběhu, od majestátního maškarního plesu až k vášni a intimitě slavné balkonové scény.
Daria Klimentová ke svému rozhodnutí uvádí: „Je to pro mě velmi smutný, ale zároveň velmi vzrušující okamžik. Pracovala jsem s některými neuvěřitelnými lidmi, na které nikdy nezapomenu. Věnovala jsem svůj baletní život Anglickému národnímu baletu, se všemi vzestupy a pády. Bude mi hlavně chybět tancování s Vadimem, na nějž jsem čekala 20 let, ale stálo to za to, protože mě vzal do jiného světa. Jsem připravena jít dál a pomoci všem talentovaným tanečníkům, stejně jako se pomoci dostalo mně během mé dlouhé kariéry.“
Daria tančila profesionálně 25 let, z toho 18 let v Anglickém národního baletu (od roku 1996) a interpretovala mnohé z největších rolí klasického baletu, za velmi pozitivního kritického ohlasu. Pro kritiky byla „nejklasičtější balerína souboru, jejíž lesk a dokonalost linií každého oslní“ (The Sunday Times). Zdroj: dancetabs.com

Témata článku

Velká Británie

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: